Källberg tycker att det börjar likna skit

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg börjar tycka att den sociala distanseringen börjar likna skit. Ingen sport och ingen politik gör att Källberg snart klättrar på väggarna. Läs krönikan här.

Fredagskväll utan fredagsmys

Ännu en vecka med Corona, liggande som en våt filt över samhället. Än så länge kanske inte pandemin drabbar folk i allmänhet speciellt mycket, men den sociala distanseringen börjar gå folk på nerverna. Själv känner jag precis så när jag inte kan föra ”dagliga” samtal med politiker och sportfolk. Dessutom har så gott som alla andra nyhetskällor snabbt har sinat, och vi som verkar inom lokalmedia har fullt upp med att hitta någon eller några nyheter varje dag.

Jag kan bara beklaga att innehållet på 24i just nu är ganska magert. All vanlig politik är lagd på hyllan under pandemin och på sportfronten får man hålla tillgodo med att någon spelare lämnar eller ansluter i något av vinterlagen. Fotbollen skulle ha startat sina säsonger, men där hoppas man kunna sparka igång runt den 20 maj. I min kalender, där jag lägger in det mesta, brukar helgerna innehålla så många evenemang att jag tvingas välja bort de flesta, men den kommande helgen är helt tom.

Förra veckan handlade sportdelen om LIF Lindesberg. Den här veckan handlar den om Lindlöven. Klubben lyckades precis spela färdigt säsongen, men hamnade sedan i det vakuum som just nu härjar i de flesta klubbar i Hockeyettan. Många sponsorer väljer att inte binda upp sig innan man vet hur hårt Coronan slår och då kan helt enkelt inte hockeyklubbarna dra på sig kostnader man senare kanske inte kan bära. Ändå vet jag att aktiviteten kring truppbygget i Lindlöven är intensiv. Lindlöven visade upp en ny skrud i vintras och spelade en snabb, offensiv och rolig hockey och många spelare är intresserade av att vara med på den resa Löven startade när man tog in Jonas Dufåker som tränare. Lindlöven har skrivit nya kontrakt med stjärnan Alexander Kovalonok och offensive backen Jesper Broeng och tidigare idag blev det klart att Christoffer Anrén kommer att spela sin tredje säsong i det brandgula klubbstället. Tre kontrakt av de omkring 25 som ska skrivas låter som man knappt har startat, men Lindlöven har börjat i rätt ände och jag kommer att få massor med roliga nyheter inom den närmaste tiden – hoppas jag.

Fredagskväll, men utan fredagsmys. Coronan följer oss ända in i sovrummet och man får göra det bästa av situationen, laga lite god mat och försöka må så bra som möjligt, trots den sociala distanseringen. Det får bli en krämig pasta med lite godsaker i och kanske, kanske ett glas vin till maten. Roligare än så blir det inte, och det känns som att alla gör samma sak…

Var noga med spriten och hosta i armhålan!

1 Comment

 1. Visst ser det dystert ut när idrottsplatser och affärer, lämnas öde, trots att vi
  har kommunala ”utvecklingschefer” och andra ”skattebrukare”, som bara
  läser i egna bankboken.

  Nu är det så att det nog inte hjälper,med välförsedd plånbok, när grönsaksdisken grinar tom.

  En hoper med folk behövs med att fixa fram mat i olika former till Sveriges folk,
  eftersom det inte alls är säkert att Europa har något att skicka hit.

  Vi har massor med ”skattebrukare”. Ut med dom i lantbruken och låt dom
  jobba för maten. Långt tillbaka fanns AK arbeten. Nu är det dags för ”Land army”-

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.