Källberg ursäktar tråkiga rubriker

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg hatar alla negativa rubriker på 24i just nu. Inställda evenemang, Corona eller möjligen någon trafikolycka är vad som bjuds i pandemitider. Läs krönikan här.

Alla nyheter just nu är tråkiga

Vecka efter vecka med Corona gör oss allt mer lynniga. Åtminstone jag har tänkt att Coronan är något vi får leva med någon månad eller så, men när man nu får meddelanden varje dag om allt som ställs in under sommaren, förstår man att sviterna efter det här viruset kommer att finnas kvar länge. Förmodligen blir det här den tråkigaste sommaren någonsin…

Jag inser att alla dåliga nyheter i Coronans fotspår också genomsyrar 24i. Jag kan bara ursäkta alla tråkiga rubriker och övriga nyheter lyser med sin frånvaro. All politik av icketvingande karaktär ligger nere och på sportfronten får jag följa Silly Season som om det vore viktiga matcher i någon serie. De lokala fotbollsserierna är tänkta att dra igång om tre veckor, men det blir väl matcher utan publik. Och mellan alla tråkiga nyheter om inställda evenemang, brinner det i någon dunge någonstans eller har någon kört av vägen. Det känns som att alla nyheter just nu är tråkiga.

På sportfronten har det varit lugnare än under andra Corona-veckor. Det roligaste var väl beskedet att Martina Konecna och Teemu Sarna återvänder till Lindesberg Volley. Ett steg i rätt riktning förhoppningsvis, men det krävs otroligt mycket mer om Linde ska få tillbaka tappad publik och intresse igen. Teemu Sarna är dock en elittränare och Martina Konecna är definitivt en elitspelare. Kanske kan deras återkomst få andra spelare intresserade?

På det personliga planet är det sådär. En valborgsmässoafton utan eld och en 1 maj utan tåg och utan Guldsmedshyttans plåtorkester känns som vilka kompdagar som helst. Man får rikta in sig på något gott att äta, som en tröst. Hustrun har gjort riktig, kalljäst, pizzadeg, och har lovat bjuda på en ”äkta” italiensk variant med ett gott rödvin till. Förväntningarna är höga, efter att ha ätit nägra riktiga italienska pizzor i Rom i höstas.

Ha en trevlig kväll ute i Bergslagen!

2 Comments

  1. Kan trots allt bli en bra dag i morgon.
    Den som lever får se.

    Anarkistflaggan i Pershyttan tycks ha halats för dagen och 1 Maj är över.
    Inga vapenövningar eller skottlossningar ännu.

  2. Det är beklämmande att se 6 st av Lindesbergs ledande Socialdemokrater klumpa ihop sig på någon kvadratmeter, det tycks som om FHM:s rekomendationer om att hålla avstånd på grund av Corona pandemin inte har gått in i deras medvetande, vilket framgår av en bild från en Örebro tidning, när dom hämtar tårtor. Men det är inte förvånande. Det sitter i Socialdemokraterna gener, att ni skall göra som jag säger inte som jag gör.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.