Källberg utan både sill och nubbe

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg firar i år midsommar utan både sill och nubbe. Förklaringen är enkel – Källberg är inte hemma. Läs Källbergs krönika här.

Kort midsommarkrönika även i år

Fredag igen och årets korta midsommarkrönika. Det brukar bli en kortkrönika varje midsommarafton och blir det i år också.

Anledningen till kortkrönikan i år är att jag och hustrun inte firar midsommar i Bergslagen. I stället är vi på ett hotell i Protaras på Cypern och kan verkligen inte, som ni där hemma, beklaga oss över vädret. Här skiner solen och utvecklar cirka 35 grader i skuggan, samtidigt som jag vet att vädret inte är lika bra hemma.

Men ni har ju allt det andra. Sillen, den dillkokta färskpotatisen och nubben. Här nere fick jag nöja mig med en räktoppad grekisk sallad till lunch, lite vitt vin och en ouzo. Inget nödläge förstås, men inte samma sak som den salta matjesfiléen, den nykokta färskpotatisen och gräslöken i gräddfilen. För att inte tala om de små glasen med Skåne och jordgubbsefterrätten.

Jag ska varken ta upp politik eller sport i den här krönikan. Debatten om politikerlönerna är fortfarande het och i fotbollen leder nu IFK Lindesberg division 5 och Nora BK gör bra ifrån sig i tvåan – även om man förlorade igår kväll.

Ni fortsätter nu midsommarfirandet i Bergslagen och här väntar en timmes promenad längs kusten innan vi fortsätter vårt firande med en italiensk afton på hotellet.

Ha en fortsatt bra midsommar!

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.