Källbergs krönika: Jag gillar Gris-LIF

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg fortsätter sin resa mot en något lättare tillvaro, men han tycker att det går för sakta. En liten analys av nya ”Gris-LIF” blir det också och ytterligare någon kommentar om Noras nya logga. Läs Källbergs krönika här.

Äta som en myra och skita som elefant

Jag hade en trevlig känsla i kroppen när jag klev upp i morse. Anledningen var förmodligen att jag gick och lade mig med en lika trevlig känsla igår kväll, efter att ha sett LIF Lindesberg ”grisvinna” över Hallby i handbollsallsvenskan. Jag har sett LIF vinna på samma sätt tidigare, men det var ganska länge sedan. Oftast vinner LIF därför att man har rytm och flyt i anfallet och spelar ett och lite gammeldags 6-0-försvarsspel, men det är sällsynt att LIF vinner genom att spela ett ”grisigt” försvarsspel och sedan jobba in bollarna framåt. Mer av sådana matcher och jag kommer att vakna med en trevlig känsla fler gånger.

Förra veckan skrev jag om Nora kommuns nya logotype och många har reagerat. Rätt eller fel vet inte jag, men jag älskar när medborgarna engagerar sig. Jag har inte en aning om vem som har klurat ut att Nora behöver en ny logga för att ”stärka kontakterna med både invånare och omvärld”, men det är väl lite förvånande att man lyckas skapa en politisk enighet kring fyra bokstäver och fem granar. Mig förvånar det att ingen politiker slår näven i bordet och frågar de andra hur sjutton en ny logga kan hjälpa gamla till en bättre vardag eller barnen i skolan till bättre studieresultat.

Ytterligare en sporthelg väntar. Lindlöven åker norröver för dubbelmatcher mot Östersund och Borlänge och LIF Lindesberg åker till Alstermo i Småland för att grisa dit Amo på söndag. Nitro Nora BS har spelledigt i helgen, men Lindesberg Volley tar emot nästjumbon Lund i en förutsägbar historia på söndag eftermiddag. Man ska förstås inte måla fan på väggen, men för Lindlöven känns det lite som en ödeshelg, samtidigt som det för LIF Lindesberg känns som en möjlighet till en rolig vår.

Mitt eget lilla projekt Ny 2018 går alldeles för långsamt. Jag hade hoppats på ett mer omedelbart resultat, men får gilla läget och inse att de där kilona jag vill ha bort har etablerat sig och tar längre tid att undanröja. Intresset kring mina kilon har dock varit stort och många gör exakt samma sak som jag just nu. Jag diskuterar detta med några personer varje dag när jag är ute på diverse evenemang och möts av stor entusiasm. De flesta förstår mina avsikter och sitter kanske själva i samma sits. Nästa steg blir förstås att börja röra på sig, först ta regelbundna promenader och därefter börja träna på något sätt som man blir trött av. Under tiden måste man ju leva och kunna njuta och jag är inte direkt typen som äter som en myra och skiter som en elefant, men matematiken är enkel. Förbrukar man mer än man får i sig kan resultatet bara bli ett minus på vågen. Bara att köra vidare alltså…

Ha en trevlig fredagskväll!

Banner

1 Comment

  1. Nog sker det mycket konstigt i Nora, men loggan är kuslig.

    Som ett omen om kommande tider. Ödslig granskog.

    Blir det här framtiden, nu när sossarna slagit i lånetaket och får ge sig på skogen, när skåpen är tomma ?

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.