Källbergs krönika om en kall vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker analysera varför formen har lämnat både LIF Lindesberg och Lindlöven. Och inför kvällens semi i handbolls-VM gäller det att inte behöva stå vid spisen. Läs Källbergs krönika här.

Om det hjälper målar jag kontoret orange

Vi har haft en ganska kylig vecka i Bergslagen och alla möjliga snöaktiviteter, alla utan att behöva skotta, har varit möjliga. För egen del är snöaktiviterna få, men jag följer det jag kan på avstånd – oftast på ungefär tre meters håll, i tv-fåtöljen.

Lite fascinerad är jag dock över utvecklingen inom alla vintersporter. Jag var med hustrun till Micke på Team Sportia härom dagen då hon funderade på att byta längdskidor. De gulsvarta Fischer hon hade vallades med fäste i form av tejp och någon form av glidvax eller liknande. Superenkelt. Nu köpte hon ett par nya Atomic som var utrustade med skinn som fäste, alltså helt vallningsfria. Jag vet inte hur bra det funkar än, men alla vi som är i min ålder minns att våra Sandströmsskidor alltid var antingen bakhala eller snöbyggande på grund av för mycket klister. Det är nog bra med utveckling, trots allt.

Ännu mer fascinerad är jag över hur mycket de nya mötesformerna över nätet påverkar de politiska uttrycken. Jag lyssnade i veckan på kommunstyrelsens sammanträde i Lindesberg, där för övrigt Bengt Storbacka höll i ordförandeklubban för första gången, och slogs av att debatten nog var blekare än den brukar vara. Kanske handlar det inte om blekhet, utan snarare vett, men normalt brukar det finnas några politiker som tror att de är invalda för att prata mer än alla andra, och inte för att de har något vettigt att säga. Nu tycks de flesta använda sig av några nedskrivna meningar eller stödord och sedan får det vara nog. För en journalist är ju sånt katastrofalt, men förmodligen åstadkommer politikerna lika mycket – på kortare tid.

På sportfronten tycks våra lag ha tappat toppformen. En vecka utan matcher för Lindlöven kan förmodligen göra gott, då man varit i ett slag som inte övertygat på sistone. Man har haft en hel del skador, tvingats låna in spelare, och inte riktigt hittat den tyngd man hade under inledningen av hösten. Lindlöven har i grund och botten ett lag som är för bra för att möta Malung under vårsäsongen, men en sådan formdipp man visat i hela laget under den senaste månaden, kan endast botas genom en kollektiv uppryckning. Det handlar om att bestämma sig för att vinna.

Kanske är det på samma sätt med LIF Lindesberg? LIF kämpar i botten av den allsvenska tabellen och ska på mindre än en vecka möta två lag man måste besegra. I morgon väntar Vinslöv på bortaplan och på fredag är det ödesmatch hemma mot Kärra. Förlust i dessa matcher och LIF kommer att parkera på nedflyttningsplats! Som journalist ska man kanske vara neutral, men i morgon kommer jag att följa matchen via datorn och om det hjälper ska jag måla kontoret orange.

Den här fredagskvällen måste planeras på ett helt annat sätt än den gängse. Samtidigt som den här krönikan publiceras startar uppsnacket inför semifinalen mellan Sverige och Frankrike på Sexan och om en timme är det dags för match. Alltså måste allt vara fixat och klart med mat och aktiviteter. I min värld blir det en lågtempererad rostbiff, som får gå klart i ugnen innan match. En potatisgratäng till detta och mat framför teven kan inte bli bättre.

Jag hoppas alla håller tummarna för Sverige ikväll, men akta er för att spilla bearnaise i finsoffan! Heja Sverige!

2 Comments

  1. I brist på glädjeämnen i dessa tider kom Dagens Eko med denna possitiva nyhet. Det värmde upp i vinterkylan.

    ”Faksimil”
    Socialdemokraterna tappade 15 000 medlemmar förra året, från 90 000 till 75 000. Det motsvarar närmare 17 procent av medlemskåren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.