Stjärnan Alexander Kovalonok, till höger, är oerhört viktig för Lindlöven och har så här långt gjort två mål och fem assist. Men 41 minuter i utvisningsbåset är lite för mycket.

Kamp om strecket när Löven möter Grums

LINDESBERG. Åtta omgångar spelade i Hockeyettan västra och det är rejäl kamp om de fem platser som innebär spel i Allettan efter jul. Lindlöven ligger inför kvällens omgång på sjätte plats och motståndaren Grums ligger på sjunde.

Endast tre omgångar återstår innan serien vänder och bortsett från att HC Dalen och Skövde ryckt ifrån i toppen pågår en riktig kamp om de tre ytterligare platserna till Allettan. Lindlöven har gjort det bra, men inte riktigt haft marginalerna på sin sida.

Några saker måste Lindlöven få bättre ordning på även om det inte finns någon effektivitetsknapp att enkelt trycka på. Löven har så här långt skjutit näst flest skott på mål i serien (endast Borlänge skjuter mer) men man har ”bara” gjort 23 mål på åtta matcher och ligger fortfarande näst sist i effektivitetsligan. En bidragande orsak kan vara att Lindlövens spelare tillbringar alldeles för mycket tid i utvisningsbåset och är det lag som hittills har flest utvisningsminuter.

Hemmalaget Grums har gjort det bra så här långt. Tre segrar, en oavgjord och fyra förluster och senast i söndags vann man borta mot Surahammar.

Grums IK-Lindlövens IF startar ikväll klockan 19.00 i Billerudhallen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.