Kan bli bred majoritet i Nora – trots allt

NORA. Förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Alliansen i Nora bröt samman så sent som i söndags, men rykten gör gällande att parterna ändå har fortsatt att förhandla – och kanske till och med kommit överens.

Enligt icke bekräftad information har förhandlingar mellan Alliansen och Socialdemokraterna pågått under onsdagen, allt för att försöka hitta en lösning innan kvällens sammanträde i kommunfullmäktige.

Parterna såg ut att vara långt ifrån varandra i söndags, men enligt vad 24i erfar ser det nu ut att bli en majoritetsgrupp bestående av Allianspartierna och Socialdemokraterna. Om uppgifterna stämmer eller inte kommer att visa sig under kvällen.

Vad skulle det då innebära om en bred lösning över blockgränserna blir verklighet? Socialdemokraterna har 12 av kommunfullmäktiges mandat och Alliansen har tillsammans 10 mandat, och med 22 mandat kommer man smidigt att få igenom sin politik.

Det tunga jobbet kommer dock att ske i de interna samtalen, något kan innebära att det politiska arbetet blir onödigt långsamt. Socialdemokraterna står i vissa frågor långt ifrån Alliansen och de kan komma att bli tuffa diskussioner i många frågor.

Och vem ska då att bli kommunstyrelsens ordförande? Som klart största parti borde Solveig Oscarsson vara given för den posten, med Tom Rymoen (M) som vice ordförande. Men i Nora är ingenting givet och kanske väljer man en Miljöpartilösning med delat ledarskap?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.