Kan komma 100 asylsökande till Nora

NORA. Mellan 50 och 100 asylsökande kan komma att placeras i Nora. Det meddelade Migrationsverket på kommunstyrelsens sammanträde på onsdagsmorgonen.

Det var en samling förvånade politiker som tog emot Migrationsverkets information om de planerade asylplaceringen i Nora kommun.

Dels handlar det om ett boende för ungefär 30 personer i centrala Nora och dels om ett boende i Gyttorp på minst 30 platser.

– Det handlar totalt om mellan 50 och 100 platser, berättade Migrationsverket.

Politikerna reagerade på den dåliga kommunikationen från Migrationsverket och konstaterade att det är en minusaffär för kommunen om det handlar om barn som har rätt till skola. Politikerna betonade också att man som kommun vill ge asylsökande ett värdigt boende i kommunen.

– Det här känns inte speciellt människovärdigt, sade socialnämndens ordförande Tom Rymoen (M). Kommunikationen har inte fungerat.

– Vi sitter här som fågelholkar, sade Birgitta Borg (FP).

7 Comments

 1. När jag ser lidandet från Syrien på TV, alla dessa barn, kvinnor och män som blir utsatta i dessa meningslösa strider, så känns det helt självklart för mej att vi måste öppna vårt Nora och ta emot dem.
  Staten betalar till kommunerna för varje flykting som tas emot,t.o.m. den administrativa delen. Dvs handläggning och utredning av varje människas behov när de anländer.
  Om man ska vara så krass i ett sånt läge, att tala om ekonomi, där det handlar om människor i kris, så förlorar kommunen inte en krona på att ta emot människor i nöd.

 2. Jamen, det här är väl inget att bråka om.

  Norabostäder, som ju är illa ute kan fylla tomma utrymmen och dra in kontanter. Det ju nödvändigt för dom att pengaströmmen gå inåt, inte utåt.
  Fastighetsbolag, har man för att tjäna pengar !

  Sen att det finns vanligt folk som påverkas av deras ”affärer”, är väl egalt.

 3. Rymoen och Borg uttalar sig men ingen socialdemokrat. Som vanligt kommer inga tankar eller kommentarer från det hållet, är det så att de inte säger något på mötena eller är det de säger för innehållslöst att skriva om?

 4. Nu blir det kanske verklighet med att bygga om, bygga nytt och anpassa lägehetsbehovet. Svanen som redan en gång beslutades med byggare klart, men som sedan gick i stå så fort man fått ut Mitt andra hem. Rådhuset som man inte vet vad man ska göra med men vill bli av med. Eliasonska gården där det står tomt sedan mer än ett år. I Ås likadant. Politikerna i Nora behöver definitivt inte stå handfallna när dom länge vetat behovet. Flyktingströmmarna borde man kunna förutse och ha beredskap för

 5. Är väl inte första gången politikerna är fågelholkar. Verkar vara så det funkar ständigt inom politiken, speciellt i Nora oavsett vilka som styr. men det går säkert att skylla på någon annan denna gång också.

 6. Uttrycket ”kommer att placeras” låter både ovärdigt och omänskligt.
  Jag delar socialnämndens ordförande Tom Rymoens kommentar i ärendet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.