Kan Lindlöven behålla vinnarformeln?

LINDESBERG. Lindlöven gjorde en strålande vändning i bortaderbyt mot Kumla och förhoppningen är nu att kunna behålla det momentum som Löven åkte ut till den andra perioden med.

-Gör vi bara jobbet så kan vi vara lika bra som vi var mot Kumla, säger Lindlövens tränare Jens Brändström.

Löventränaren håller med om att en bra match kan förändra hela säsongen. Många gånger i vinter har chanserna framåt studsat fel och istället inneburit motgång och uppförsbacke.

-Jag tänkte efter första perioden i Kumla, trots att vi inte gjorde någon dålig period, att när ska vi få lite medstuds, säger Brändström. Men sedan gick vi in i pausvilan och bestämde oss för att vi skulle vända och det gjorde vi ju.

Klart är också att Johan ”Böna” Persson startar kvällens match, men Jens Brändström är noga med att inte lägga någon press på comebackande Böna.

-Jag är nöjd om han går in och gör sitt bästa, säger Brändström. Vi sparkar igång honom och förväntar oss inga stordåd. Däremot gör han redan nytta med sitt sätt att vara. Det blir effekt så snart han kommer in i omklädningsrummet.

Vårettan västra är mycket jämn och trots att Lindlöven just nu ligger på en blygsam femteplats är det bara fyra poäng upp till ledande Malung. Löven spelar nu tre viktiga matcher på fem dagar och teoretiskt skulle Lindlöven kunna vara serieledande på söndag kväll. Efter kvällens match mot Surahammar väntar IFK Arboga borta på fredag och Malung hemma på söndag.

Lindlöven-Surahammar startar klockan 19 ikväll i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.