Kan Lindlöven förstöra för Borlänge?

LINDESBERG. Kan Lindlöven snuva Borlänge på chansen att vinna Hockeyettan norra och kanske avancera i ranking inför det väntande Play Off-spelet? Och hur slutar matchen i matchen mellan skyttekungarna Alexander Kovalonok och Borlänges Markus Persson?

Det finns många intressanta ingångar på kvällens match mellan Lindlöven och Borlänge i Lindehov. Borlänge har en bra chans att vinna Allettan norra, då konkurrerande Väsby spelar en svår bortamatch mot Östersund ikväll. Vid serieseger går man till Hockeyettanfinalen mot vinnaren av Hockeyettan södra.

Lindlöven har förlorat i de tre matcher man mött Borlänge i vinter. Förlust med 1-2 och 3-5 i grundserien och 1-2 tidigare i Allettan norra. En seger ikväll påverkar inte Lindlövens sjätteplacering i tabellen, men kan påverka lagets ranking inför torsdagens lottning av Play Off 1.

För Lindlövens del handlar säsongen 2019/2020 om minst en tangering av det bästa man gjort. Säsongen 2015/2016 tog man sig till Play Off 1, men där blev det stopp mot Piteå, som kan vara aktuell som motståndare även i år. I övrigt har säsongen slutat i och med att serierna spelats klart under de åtta senaste säsongerna.

Som en match i matchen i kvällens möte med Borlänge möter Lindlövens poängkung Alexander Kovalonok Borlänges dito Markus Persson. Den sistnämnde har kommandot när det handlar om gjorda mål, men Kovalonok är inte långt efter. Persson har hittills gjort 35 poäng (19-16) och Kovalonok 26 poäng (10-16) och är långt före konkurrenterna i Hockeyettan södra.

Lindlövens IF-Borlänge HF startar klockan 19.00 i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.