Kangert avgår som ordförande

NORA. Styrelseordföranden i Nora Rådhus AB, Håkan Kangert (M), avgår från sin post. Detta meddelar Kangert i ett pressmeddelande.

– Jag delar inte den politiska majoritetens strategi för Nora Rådhus AB, säger Kangert. Beslutet kommer få negativa konsekvenser för Noraborna och på värdeutvecklingen av fastighetsportföljen.

Nora Rådhus AB har en kort historia. Bolaget bildades som en koncernmoder och övertog kommunstyrelsens roll att styra de båda kommunala bolagen Nora Fastigheter AB och Norabostäder. Nu är Moderaterna och Socialdemokraterna överens om att bolaget ska läggas ned, men dit kan alltså inte Håkan Kangert räknas.

– Nedläggningen bör genomföras av någon som ser fördelarna av en nedläggning, säger Kangert. Jag är inte den personen. Jag har därför avgått som ordförande för Nora Rådhus AB.

Om detta ska ses som en spricka i samarbetet mellan S och M är för tidigt att säga, och Håkan Kangert väljer alltså att avgå som styrelsens ordförande och fortsätta arbetet på annat sätt.

– Jag kommer i fortsättningen att verka för en ändamålsenlig struktur för kommunens bolagssfär utifrån min plats i kommunstyrelsen och moderaterna i Nora, avslutar Håkan Kangert.

3 Comments

 1. Kan inte kommuninvånarna kräva nyval?
  Ska det få fortsätta så här vingligt fram till nästa val.
  Borde inte ansvariga ha sån pondus att dom själva avgår..
  Vilka kommer få betala detta kalas, jo Norabos hyresgäster med kraftiga hyreshöjningar och ännu mindre service och renovering. Även skattebetalarna får en nota på detta.

 2. Dessa bolag ger mig rysningar när man bara ser namnen nu för tiden. Och det spelar ingen roll vad styrande eller politiker säger nu, för jag tror det är en rejäl härva i dessa bolag. Kanske Håkan(M) gör ett klokt beslut och lämna detta.

  Att vi inte har haft någon stabilitet i kommunen på många år märks, även att samarbeten inom politiken inte fungerar märks. Partierna bara lovar och pratar runt medans invånarna inte ser nått vettigt.

 3. Det måste vara dags för några fler att avgå nu. Den här parodin börjar bli värre än den förra borgerliga.

  Ett par citat från pressmeddelandet som gick ut från (s)&(m) för 6 veckor sedan:

  ”Socialdemokraterna och Moderaterna i Nora vill fortsatt ha ett stabilt styre i kommunen. Det är viktigt för Nora och för medborgarna i Nora”

  ”Vårt samarbete har fungerat bra hittills. Vi är övertygade om att det kommer att göra det också i fortsättningen”

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.