Kanske lotta ut en plats i startsexan?

Det har varit en händelserik vecka. Började med en genomtänkt och seriös paneldiskussion under ett öppet lunchmöte med Rotary i Lindesberg i måndags. 24i var, tillsammans med NA och Lindenytt, inbjudna för att diskutera vad det nya medielandskapet i Bergslagen betyder för Lindesberg. Rotarys Sven Carlsson, själv med ett förflutet på gamla Bergslagsposten, såg till att det blev en intressant diskussion. För Anna och mig på 24i är den typen av möten otroligt viktiga då vi vill ha synpunkter och åsikter för att kunna styra vår nättidning till att bli en del av debatten i Bergslagen. Dessutom är det ganska kul.

Och så har det ju varit världspremiär i Lindesberg för Europacupspel i veckan. Lindesberg Volley tog emot belgiska Gent Dame och fick pinsamt erfara att man har en bit kvar till den internationella eliten. Själv tror jag det fanns en hel del nerver med i bilden, nerver som inte behöver störa i returen i nästa vecka.

Och LIF Lindesberg fortsätter att förlora. Lider faktiskt med Herman Arenvang, som vill tro på kollektivet/laget framför enskilda spelares prestation. Och undrar hur nye klubbchefen Anders Sjöberg tänker? Läste i programbladet till matchen mot Tumba igår att man nu ska försöka hitta nya grepp för att fylla Lindesberg Arena. En ruggig utmaning, skulle jag säga. Men kanske kan man lotta ut en plats i startsexan på entrébiljetten? Skulle nog locka en eller annan i alla fall.

Men underbart att Lindlöven levererar. Ett par nya segrar under veckan och fortsatt tätkänning i tabellen. Och vilken grym målvakt man hittat i vinter i Philip Ödmark. Helt klart seriens bäste keeper, något som Löventränaren Staffan Tholsson sagt ända sedan försäsongen. Kul med spelare, Löven har ju många i vinter, som tränar, lever, spelar och levererar som gällde det Elitserien. Jag har skrivit det tidigare – det kan bli en lång och rolig vinter.

I Nora fortsätter säkert politikerna att grubbla över hur man ska hantera en eventuell konkurs i Bergslagens Destilleri. Många är oerhört kritiska till att så mycket pengar har satsats på att iordningställa en lokal för ett enda bolag.

Och i Lindesberg är man i full gång med att fusionera driften i arenan med badhuset och integrera med flera av kommunens alla bolag. Varför blir det aldrig enkla konstruktioner? Det handlar ju ändå om skattepengar i slutänden. Bolag var populära i kommunerna för några år sedan, och kanske smarta, men nog var det enklare när allt kallades Kommunen och en vaktmästare kunde skruva i en lampa i både idrottshallen och i en lägenhet.

Fredagsmys ikväll. Nja, kanske ett glas vin när jobbet är klart, men ingen matlagning. Alltså bara ett halvt fredagsmys. Men ska i gengäld sätta mig och försöka få till något på 24i som handlar om mat och matlagning. Intresset är ju stort, inte bara hos mig. Och det finns ju faktiskt annan mat än räkor som kan betraktas som sensuell – även om det är enkelt att köpa en påse och hoppas på en levande efterrätt.

 

 

 

2 Comments

  1. Taskigt, ja kanske det. Men LIF Lindesberg är ett elitlag med flera avlönade spelare och en tränare på kanske en tredjedelstjänst? Som journalist kommer jag såklart att fortsätta följa LIF:s öde, men vore jag bara publik skulle jag nog ställa lite krav… Alla kommer väl ihåg vad Mats Engblom gjorde. Han kalades dåre, men facit är facit.
    /Källberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.