Karlsson saknar svar från Karlsson

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Inger Karlsson saknar svar på de frågor hon ställt till Socialnämndens ordförande Susanne Karlsson (C) och påminner, i ett nytt debattinlägg om frågorna samtidigt som hon nästan svara på dessa själv. Läs Inger Karlssons inlägg här.

Visst måste väl Susanne Karlsson (C) kunna svara?

Jag saknar fortfarande efter en vecka svar från expertisen på de frågor jag ställde i min tidigare insändare här på 24i.se. För visst måste väl Susanne Karlsson (C) kunna svara på mina enkla frågor?

Till Susanne Karlsson:

Som ordförande i Socialnämnden har du en hel stab med politiker och tjänstemän till ditt förfogande. Är det ingen av er som kan svaren sitter ni på fel platser och borde lämna era platser till förfogande. Hoppas vi inte behöver se dessa nonchalanta politiker utan kunskap krypa fram till valet 2018.

Så fort det hettar till angående invandrarnas generösa bidrag blir det väldigt tyst i dom politiska församlingarna.

Ni har målat in er i ett hörn där färgen aldrig torkar.

Om det i huvudsak flyttar in människor i kommunen som är bidragsberoende kan till och med en liten förstaklassare räkna ut att det inte är ekonomiskt hållbart i längden utan att tillföra nytt kapital och höja Socialnämndens budgetram. I stället fortsätter ni att höja avgifterna för dom gamla och kommer med nya sparbeting – samma taktik år efter år.

Ni klarar inte era viktiga politiska åtaganden, nämligen att ta hand om den åldrande befolkningen.

Vilket århundrade ska Socialnämnden få de resurser som behövs för att klara sina ramar?

Vad spenderar nämnden sina budgeterade medel på om ni tror att ett köpstopp räcker för att täcka underskottet på dryga 20 miljoner? Ett ekonomiskt styre utan sans och förnuft där kostnaderna tillåts skena utan att ansvariga sätter stopp på vansinnet.

Jag har efter 2 år inte fått ett fullständigt svar på mitt medborgarförslag om kostnaderna för flykting och asyl i kommunen. Nu börjar jag förstå att det beror på att det inte finns någon kontroll på vart pengarna rullar i Socialnämnden.

Enligt revisorerna saknas månatlig uppföljning och det har även getts tydliga signaler under lång tid som visat på stora underskott som tydligen ingen ansvarig politiker tagit på allvar.

Vad är det för kostnader som inte tål att visas upp i dagsljus utan måste gömmas i mörkret.

Lögnerna lyser så starka att solglasögon rekommenderas för känsliga personer som inte tål sanningen.

Det är dags att ta dom ekonomiska problemen på största allvar.

Varför har inte de miljoner kommunen fått från Migrationsverket används till att täcka underskotten som uppstått i Socialnämnden på grund av ett stort mottagande av bidragsberoende människor?

Har du Susanne Karlsson (C) gjort som strutsen gömt huvudet i sanden för att inte synas eller höras? Sitter man i din politiska ställning måste man kunna svara även på besvärliga frågor från medborgarna. Inte bara kvittera ut en fet lön som även den belastar skattemedlen.

Minskning av de generösa bidragen är det som behövs i Socialnämnden.

Enligt prognoser kommer det stora underskottet att bestå även under 2018. Ska underskottet täckas av chockhöjda skatter efter valet 2018?

Om du inte svarar på mina frågor tolkar jag det som att du tycker att dom som lever på bidrag har alla rättigheter till allt.

Hur låg ska pensionen vara för att inte behöva betala någon avgift för insatser inom vård och omsorg?

Samtidigt tycker du att de gamla inte har några rättigheter till något bara skyldigheter att betala för det som inte levereras när det gäller mänskliga rättigheter.

Sveriges kommuner förblöder men hålls vid liv genom konstgjord andning – dom flesta vet vad som händer när det stängs av.

Inger Karlsson

Posted by on 18 september, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 kommentarer till Karlsson saknar svar från Karlsson

 1. S Johansson

  19 september, 2017 at 09:19

  Inger Karlsson

  Oviljan att lämna svar från kommunen, har naturligtvis orsak. Stavas PENGAR OCH AFFÄRER.
  Lämpar sig inte för insyn, eftersom folk blir förbannade.

  Migrationspengar har använts i Nacka för att köpa bostadsrätter, som man sen hyr ut till flyktingfamiljer. Hyran betalas sen med bidragspengar, dvs skattemedel.

  Eftersom det är tvärtyst i Nora och Lindesberg, blir det fritt att spekulera och inte osannolikt att det sysslas med samma typ av ”affärer” även här.

 2. fia lisa

  19 september, 2017 at 08:32

  Susanne Carlsson är väl som vilken politiker som helst. Så fort man vill ha svar på en fråga som inte är ”korrekt” och uppfattas som kritik så blir dom onåbara och oanträffbara för lång tid.
  Men vänta bara tills dess att ett val närmar sig, då kommer just dessa politiker att locka o pocka med det fetaste ”valfläsket” och vilja vara din ”bästa vän”. Ja i alla fall tills dess att valresultatet är klart, då fortsätter allt som vanligt och då får dessa politiker ”tunghäfta” och kryper ner i dyn igen. Allt för att slippa ställas till svars.
  Politikerföraktet växer lavinartat, min övertygelse är att det är självförvållat av politikerna själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.