Kenlind van utställare hos Sandbergs

Fredrik Sandberg och Mikael Kenlind under lördagens vernissage.

NORA. För fjärde gången ställer glaskonstnären Mikael Kenlind ut i Sandbergs utställningslokaler i Nora. Kenlind fanns själv på plats i Nora när utställningen hade vernissage på lördagen.

– Det har varit mycket folk här och tittat, säger Fredrik Sandberg. En jämn ström av människor under hela dagen.

Utställningarna hos Sandberg är alltid av hög kvalitet och med åren har glasutställningarna kommit att dominera.

– Jag tycker såklart om glas, säger Fredrik Sandberg. Och det är kul att se hur konstnärerna utvecklas mellan utställningarna här hos oss.

Mikael Kenlind är ansvarig för formutvecklingen i familjeföretaget Vas Vitreum i Vadstena och är välkänd för sin kunskap, kreativitet och passion för glas. Mikael är femte generationen glashantverkare i familjen.

– Jag skulle nog säga att bredden är vår styrka, säger Mikael Kenlind. Vi har stor kompetens inom det mesta i glashantverksyrket.

Glasföremålen som Mikael visar upp på den nya utställningen visar också upp såväl bredden inom glaskonsten samt Kenlinds egen utveckling. Alldeles nytt är ett bord med oerhört vackra små glashus, sinnrikt belysta och med ett glasmönster inuti som skapar fantastiska effekter.

– Det inre mönstret görs på fri hand och därefter pressas den yttre formen, berättar Mikael. Vi har väldigt hög kvalitet på kristallen och när det sedan har slipats bryts ljuset väldigt bra med de skarpa kanterna i husen.

Mikael Kenlinds utställning kan alltså ses hos Sandbergs i Nora på ordinarie öppettider till och med den 25 juni.

 

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.