Kirurgen kommer att fortsätta operera

LINDESBERG. Oron för kirurgen på Lindesbergs lasarett har varit stor under hösten. Med tre av fyra kirurger tjänstlediga under ett halvår äventyrades hela den kirurgiska verksamheten, men genom samverkan inom länskliniken ska nu situationen lösas.

Utan kirurgisk verksamhet på Lindesbergs lasarett skulle man vara tillbaka i samma situation som man var för tiotalet år sedan, då verksamheten var i fara.

Men för att inte hamna i ett riktigt besvärligt läge igen väljer man nu att placera två erfarna kirurger från USÖ i Lindesberg för att klara den planerade verksamheten, främst galloperationer och överviktsoperationer. För att dessutom klara den akuta verksamheten kommer Lindesbergs lasarett att bemannas med hyrläkare. En del akuta operationer kommer att göras på sjukhusen i Karlskoga och Örebro.

– Just nu är tillgängligheten mycket god till planerade operationer som görs vid Lindesbergs lasarett. Det gäller i huvudsak galloperationer och överviktsoperationer. Verksamheten kommer att fortsätta i något reducerad omfattning, säger Jennie Liling Ståhl, områdeschef inom Område opererande och onkologi i ett pressutskick.

– Förändringarna påverkar inte patientsäkerheten på något sätt. Patienter från norra länsdelen kommer även i fortsättningen att få ett gott medicinskt omhändertagande.

– Vi kommer fortlöpande arbeta med att öppna vårdplatser i anslutning till den nuvarande kirurgavdelningen i Lindesberg, säger Peter Flodström, t f verksamhetschef på kirurgiska kliniken. Det finns utrymmen som skulle kunna omfördelas. Vi har också en långsiktig plan att öka antalet vårdplatser på USÖ och Karlskoga lasarett.

Posted by on 10 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.