Knivmannen i Grythyttan gripen vid 16-tiden

GRYTHYTTAN (UPPDATERAD). Efter en hel dags försök till lösning på dramat i Grythyttan är nu den knivattackerande mannen gripen. Polisen forcerade mannens dörr vid 16-tiden och han kunde gripas utan dramatik.

Dramat började vid 07.30-tiden i morse när en polispatrull rutinmässigt skulle hämta en man i Grythyttan till förhör. Poliserna möttes dock av en attackerande och knivbeväpnad man som gjorde utfall och försökte hugga poliserna.

Av säkerhetsskäl backade patrullen och påkallade förstärkningspatruller med olika specialfunktioner. Under tiden barrikaderade sig den knivbeväpnade mannen sig i sin lägenhet och under dagen har polisen försökt att prata ut mannen. Ett stort polispådrag har under hela dagen funnits på plats i Grythyttan.

Vid 16-tiden gjorde polisen den framstöt man förr eller senare skulle tvingas till. Man forcerade dörren till lägenheten och grep, utan dramatik, mannen.

Mannen transporterades till polishuset i Örebro för vidare utredning och misstankarna mot mannen handlar om grovt våld mot tjänsteman.

Ingen människa blev fysiskt skadad i dagens incident.

Åklagaren anhöll den gripne mannen vid 18-tiden på onsdagskvällen, misstänkt för grovt våld mot tjänsteman.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.