Kommunala bolag ger sin syn

DumpNORA. Jeanette Berggren, vd för Norabostäder och Nora Fastigheter, och styrelsen för dessa bolag har idag publicerat en lång förklaring kring investeringar och annat på Bryggeriområdet i Nora.

Hur ligger det till, egentligen? Vad är sant av alla påståenden i olika media. Här är en summering av skeenden i Kv Bryggeriets de senaste åren”, skriver man inledningsvis.

På ett kontroversiellt sätt väljer alltså kommunägda Norabostäder och Nora Fastigheter att ge sin syn på allt som händer och sker kring Bryggeriområdet. På Norabostäders hemsida publicerar man en mycket lång skrivelse med anledning av att bolaget tycker att felaktiga uppgifter i media återkommer.

Politikerna och bolagens VD anser sig få bemöta felaktigheter som publiceras i media och där 24i och na.se nämns. Som ett mycket kontroversiellt utdrag kan man läsa följande:

”Varför olika insändarskribenter gång på gång framlägger felaktiga fakta om Norabostäder, Nora Fastigheter, Nora kommun liksom ogrundade påståenden om ansvariga politiker och ansvariga tjänstemän kan man fundera på. Vän av ordning kan även fundera över varför nättidningar som 24i.se och na.se upplåter utrymme för dessa återkommande felaktigheter och påståenden.”

Exakt vad styrelsen och VD:n vill uppnå med dessa rader framgår inte.

Läs hela det kontroversiella brevet på www.norabostader.se

 

Läs 24is svar på kritiken här

Posted by on 20 mars, 2013. Filed under NORA,Okategoriserade. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

9 kommentarer till Kommunala bolag ger sin syn

 1. S. Johansson

  21 mars, 2013 at 11:34

  Det som är verkligt oroande, är att de kommunala bolagen, på olika sätt, försöker begränsa innevånarnas insyn i verksamheterna och hur pengarna används.

  Försöket att slippa utomstående revision.
  Försöket att få massmedia att inte ta upp vad folk i Nora tycker och tänker. Dvs bolagen skall bestämma vad som får publiceras. Kallas censur och
  är vanligt i en del hårt styrda stater.

  Har vi ett nytt ”feodalvälde” på ingång i Nora ?

 2. inget förtroende!!

  21 mars, 2013 at 10:00

  Tror inte detta brev räcker för att vi ska få tillbaks vårt förtroende för Norabostäder för vad som skett i detta bolag en tid tillbaks. Med just våra hyrespengar som gått till kick offer,fantasilöner, bilar,Norabostäders kontorsbyggnad,kv Blomman,eftersatta renoveringar, inköp av 9st villor mm mm. Dessa 50mkr kunde gått till bättre saker.
  Och än har vi åsiktsfrihet och den ska vi kunna utnyttja vart vi vill. Tack 24i.se för att ni granskar och skriver.

 3. z.m

  21 mars, 2013 at 09:55

  Jätte bra att fler vaknar och ifrågasätter vad politiker och styrande i Nora gör med våra skattepengar. Styrande och politiker borde bli mer lyhörda för vad vi Norabor behöver och önskar. fler och fler har och använder media idag och fler och mer åsikter kommer på detta vis fram. Och dessa 50mkr kunde absolut kunnat gått till andra saker än ett bryggeri. Skäms Nora

 4. Åsikter är bra

  21 mars, 2013 at 09:48

  Till lägg ner Nora istället?
  Bryggeriet var ingen bra investering nä. Och dessa pengar som Norabostäder gått in med 50 miljoner borde ha gått till invånarna,ungdomarna i denna stad är helt glömda. Rust och renovering av många av Norabostäders fastigheter borde prioriteras. Det finns mögel,radon,fasader som är fallfärdiga mm.
  Tack till alla er som skriver här och tack för att de ändå är många som är vaksamma på vad politiker och styrande gör i vår kommun. Ska man inte kunna ifrågasätta styrande i Nora och skriva sin åsikt här, ja då har vi snart ingen demokrati i Nora.

 5. Inget gnäll bara en annan åsikt

  21 mars, 2013 at 09:42

  Bar för att man har en annan åsikt än dom styrande i Nora så är det INTE GNÄLL!! Och det spelar ingen roll om Norabostäders VD skriver denna artikel. Vi hyresgäster glömmer inte. Vi har blivit åtsidosatta och renoveringar eftersatts p.av att Norabostäder prioriterat andra saker. Man får säga sin åsikt utan att det ska bli en klagan.

 6. Lägga ner Nora istället?

  21 mars, 2013 at 07:11

  Med alla kommentarer man läser så låter det som att folk vill att Nora ska läggas ner!

  Om man inte satsar så vinner man inget vad ska kommunen leva av om man inte får hit företag?

  Nej bryggeriet har inte varit någon hit men knappast inte något Nora ska läggas till last eller man ska fråga kommunen först om man får driva ett visst företag i så fall välkommen till lilla Nordkorea (Nora).

 7. Tveksam

  20 mars, 2013 at 16:14

  Ställer verkligen hela styrelsen sig bakom det här? Tycker alla politiker att det är okej att satsa 50 mkr på Bryggeriet?

 8. Thomas

  20 mars, 2013 at 16:06

  50 mille hade nog räckt till både bollhall och rust av tullbacken :/

 9. L Svensson

  20 mars, 2013 at 15:58

  Vad håller de på med, politikerna? Om vi i Nora fått välja hade vi nog satsat 50 miljoner på skolan eller Tullbacken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.