Kommunen överklagade överklagandet

LINDESBERG. I ett väntat yttrande överklagar Lindesberg, via kommunalrådet Anders Ceder och kommunchefen Christer Lenke, den privatperson överklagande över kommunfullmäktiges beslut att köpa det skuldtyngda Lindesbergs Arena AB för maximalt tre miljoner kronor.

Senast i fredags var Lindesbergs kommun tvingad att inkomma med ett yttrande till Förvaltningsrätten i Karlstad. Detta med anledning av att en privatperson överklagat kommunfullmäktiges beslut att köpa Lindesbergs Arena AB av Egeryds för maximalt tre miljoner.

I yttrandet tillbakavisar Lindesbergs kommun att kommunfullmäktigebeslutet skulle vara olagligt menar också att privatpersonens begäran om inhibering ska ogillas.

Den privatperson som överklagat menar att det knappast kan ligga i medborgarnas och skattebetalarnas intresse att betala ett överpris för ett bolag man skulle kunna ta över gratis. Lindesbergs kommun hänvisar till att Lindeskolans gymnasium använder hallen till stora delar av flera program. Dessutom menar man att hallen därutöver används av flera föreningar som tidigare varit anvisade plats i kommunens andra hallar.

Kommunen menar och framför också att kommunfullmäktiges beslut inte är ett förvärvsbeslut, utan endast ett beslut att Linde stadshus AB kan gå vidare med affären. Att tillskjuta tre miljoner till ett helägt kommunalt bolag kan inte anses som att gynna någon enskild, skriver man i yttrandet.

Slutligen menar man att gått till enligt lagar och förordningar och att privatpersonens begäran om inhibition ska avslås.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.