Kommunfullmäktige trots avsaknad av frågor

LINDESBERG. Kommunfullmäktige i Lindesberg höll sammanträde på måndagskvällen trots total avsaknad av frågor. 45 ledamöter samt inblandade tjänstemän och tekniker försökte förlänga mötet, men sammanträdet var över på mindre än en timme.

-Hade jag vetat det jag vet idag hade vi ställt in sammanträdet, säger kommunfullmäktiges ordförande Arnold Bengtsson (S).

Det pratas om politikerförakt i många sammanhang numera, men om de åhörare som valde att gå på måndagens sammanträde i kommunfullmäktige har en föraktfull inställning må de vara förlåtande.

Endast ett beslutsärende fanns på dagordningen, nämligen frågan om kommunen skulle erbjuda hushållen i Spannarboda kommunalt vatten och avlopp. Utgången av frågan var given på förhand och i övrigt bestod sammanträdet av rena formaliaärenden.

-Vi hade egentligen ytterligare en informationspunkt på dagordningen som utgick, säger Arnold Bengtsson. Dessutom hade vi en interpellation som blev skjuten på framtiden.

För dessa ärenden hade man kallat samman fullmäktiges 45 ledamöter plus tjänstemän och andra. Kostnaden för detta beräknas från cirka 30000 kronor och uppåt.

Normalt är att man avhandlar ärenden från klockan 17.00 till 18.15, då man brukar bryta för Allmänhetens frågestund och en fikapaus. Den här gången räckte inte innehållet till innan frågestunden och Arnold Bengtsson tvingades lägga om schemat så att allmänheten kom till tals långt innan utsatt tid. När väl en representant för allmänheten klev upp i talarstolen förmanade Bengtsson honom att tala i maximalt tre minuter.

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ, men måndagens sammanträde var ett hån mot alla.

2 Comments

 1. 50 gränsen gäller fortfarande och då ha allmänhetens frågor är konstigt. Allmänheten får ju inte komma in ifall det blir fler än 50 i lokalen.

 2. En otäck varningssignal !

  Tystnadskulturen sprider sig från Nora och runtom i Bergslagen.

  Rädda politiker låser in sig i hemliga avtal med storbyggare, mot skälig ersättning
  naturligtvis.
  Och i fullmäktige gäller ”tige i församlingen”, annars blir det avdrag på sparbanksboken.

  Var innevånarna/skattebetalarna hamnar i smeten, är väl ganska klart; mer pengar till allt; småbarnsföräldrar har säkert råd för att inte tala om pensionärer
  med ”guldtänder” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.