Konkurs drabbar andra whiskyproducenter

BERGSLAGEN. Fredagen den 7 juni lämnade Bergslagens Destilleri in sin egen konkursansökan. Reaktionerna har varit många från spridda håll. Men konkursen även drabbat andra whiskyaktörer.

– Många besvikna fatägare har ringt till oss, berättar Pierre Adolfi, VD för Grytthyttan Whiskey.

Trots att Bergslagen Destilleri och Grythyttan Whisky är två helt olika bolag och helt utan kopplingar har förvirring uppstått för en del så kallade fatägare. Många har hört av sig till Grythyttan Whisky för att kräva tillbaka pengarna när Bergslagens Destilleri gick i konkurs. Därför har Grythyttan Whisky nu gått ut med ett meddelande till sina fatägare för att berätta vad som hänt och att konkursen inte drabbar dem.

– Det  här sänder ut fel signaler om svensk whisky, när en verksamhet får lägga ner efter så kort tid, tycker Pierre Adolfi.

 

Posted by on 20 juni, 2013. Filed under NORA,Okategoriserade. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

6 kommentarer till Konkurs drabbar andra whiskyproducenter

 1. Per Axén

  17 maj, 2017 at 18:18

  Karma 2017

 2. Tack och hej

  26 juni, 2013 at 09:23

  ”Insatt” pratar i nattmössan. På deras hemsida kan man läsa att de återupptar produktionen under juli. Du verkar inte direkt trovärdig utan snarare flummig.

 3. insatt

  25 juni, 2013 at 11:08

  Grythyttan Whisky är i den sitsen att man inte har några pengar, inte har någon produktion eller personal längre(pga ovanstående), att man är uppsagd från sina hyrda lokaler i Lillkyrka, att man inte har några praktiska kunskaper i att tillverka whisky längre, att man har en produkt(färgad och smaksatt sprit) som man endast får sälja på tre systembolag. Man talar om att starta stort men berättar inte var, när eller hur det ska finansieras bara att det ska bli stort och fint som tusan. Verkligheten är att bara utrustningen till ett ändå ganska litet destilleri kostar ca 18miljoner och har leveranstid på ca 2 år sen ska man ha drift i 3-15 år innan drickat går att sälja. Räkna på det och se om nån tror att det är rimligt. Sen kan man också fundera över varför detta framgångsföretag har nyemission efter nyemission? För att man växer? Nyktra till!

 4. S. Johansson

  25 juni, 2013 at 07:33

  Självklart har en massa folk blivit blåsta på pengar på grund av naivitet.

  Kommunen hävdar envist att det inte är Norabostäder som drabbas.
  ”Destilleriägaren” hävdar på sin hemsida, (örebrovarianten) att han gjort avtal med Norabostäder. Alltså ljuger någon av de två.
  Nora fastigheter finns helt enkelt bara med i kommunens resonemang.

  Men som vanligt blir det skattebetalarna som ”pröjsar”. Dags för ett nytt ”ägartillskott” eftersom man bränt det förra ?

 5. Tack och hej

  24 juni, 2013 at 11:31

  Omvärlden har koll på Svensk Whisky, tro inget annat. Att sitta och förvara BD känns rätt tunt måste jag säga, liksom att misskreditera andra företag som sköter sig. BD har förbrukat både kapital och förtroendekapital. Det är ett antal fatägare och företagare i Nora som genom konkursen blivit lurade på sina fordringar.
  BD har fortsatt sälja fat trots att man aldrig lade någon skarp order på utrustning. Det är väl kriminellt eller? Det gör väl ledning och anställda till kriminella, eller?
  Företrädare från BD har farit med osanning om bolagets status, hur kan någon försvara handlandet såvida man inte varit delaktig själv?
  BD har inte rustat lokalerna, utan det har ett kommunalt bolag gjort. Förmodligen blir det i slutändan skattebetalarna i Nora som får stå för notan.
  Företagaren bakom BD har redan för ett år sedan startat ett annat bolag med näst intill identiskt namn – fast i Örebro. Det är bara att kolla på Alla bolag.
  Där ska man fortsätta sin verksamhet efter att ha fört över tillgångar, varumärken mm från det konkursade bolaget. Det är vad konkursutredaren advokat Rader påstår. Planerat med andra ord. Det är så fatpengarna har använts, allt annat är lögn.
  Försätta försvara konkursen är bara infantilt.

 6. Whisky o Cola

  20 juni, 2013 at 21:34

  Känns lite som krokodiltårar med tanke på allt skitsnack och alla rykten som spridits av närliggande konkurrenter i branschen. Gissar att det lobbas en hel del för att få ta över lokalerna nu när någon annan betalat för dem…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *