Kontroll slutade med biljakt och vapenbrott

LJUSNARSBERG. En polispatrull skulle göra en kontroll på ett fordon och dess förare under natten till lördagen, men kontrollen slutade med en biljakt och tre gripna personer.

Klockan var 02.39 på lördagsmorgonen när polisen skulle genomföra sin kontroll. Föraren av bilen vägrade att stanna och polispatrullen hängde på. Under färden ser poliserna hur det kastas ut saker från bilen.

Efterföljandet hamnar på en vändplan i Ställdalen och poliserna försöker ställa sig så att inte personbilen kan komma förbi, men den jagade bilföraren tränger sig förbi polisbilen med plåtkontakt.

Efter att färden fortsatt ytterligare en stund får den jagande bilen slut på drivmedel och bilen stannar. Föraren grips och två passagerare försvinner. Efter bara en kort stund hittas de båda och samtliga kunde gripas.

Vid kroppsvisitation av föraren anträffas ammunition och samtliga tre är nu misstänkta för vapenbrott. För bilföraren är brottsrubriceringen dessutom vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och sannolikt fler misstankar.

1 Comment

  1. Bra jobbat !

    Men släpp inte ut dom här genom bakdörren. Någon form av vapen eller annat otyg
    berättigar till inlåsning.

    Klart dom klagar på att inte få eget rum men våningssängar duger nog, alternativt
    kan dom börja studera och bo i studentlägenhet om dom inte är för korkade

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.