Stefan Jansson ser fram mot 2021.

Korpspelen flyttas till 2021

LINDESBERG. Nu tvingas även det planerade KORPSPELEN i Globen i Ösarhyttan att ändra planerna för sommaren. Premiären flyttas fram till den 26 juni 2021.

– Vår stora ensemble har svårt att träffas hela gruppen och vår publik har svårt att våga ta sig till läktaren i Globen. Men inget kan få oss att ställa in, men en framflyttning ger oss möjlighet att förfina, mejsla fram och komma ut på andra sidan än mer glimrande än som var möjligt till sommaren 2020, skriver regissören Stefan Jansson i ett pressmeddelande.

Med den 45 personer stora ensemblen har man slitit hårt när man på distans repeterat föreställningen så här långt. Stefan Jansson menar att det har varit roligt, utmanande och lärorikt och att man, trots allt, lyckats få ett grepp om stora delar av föreställningen.

– Det tuffaste och svåraste har varit utmaningen att musik- och sångrepetera på distans med musiker spridda över flera delar av landet. Men ska det någon gång tänjas på de tekniska hjälpmedlen är det ju nu. All vår musik har getts form och arrangemang på distans. Vår otroliga kostymgrupp har redan hunnit långt, sytt och tagit fram en otrolig och färgstark kostymprakt som kommer förgylla föreställningen, säger Stefan Jansson.

Att ta beslutet att skjuta fram föreställningen till 2021 har dock inte fått Bergslagens Spektakelteater att sluta arbeta. I väntan på 2021 har man spelat in en film.

– Ta nu i väntan på de bättre tiderna, för de kommer, del av vår film inspelad i Torphyttan i strålande sol i lördags nionde maj, säger Stefan Jansson. Med Linda Palm och Johan Birath i korpdräkterna. Och med den eminente Niclas Lindahl bakom kameran och med Rebecca Blixt som kreerat maskerna och Kajsa Forsberg bakom korpdräkterna är det lätt att se fram emot nästa sommar. För snart är den här! Sommaren 2021 alltså! Ses då!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.