Kosta Boda hyllar glaskonst på Sandbergs

NORA. Att Annika och Fredrik Sandberg på Sandbergs Bosättningsaffär i Nora fick Noras kulturpris för sina glasutställningar har inte fått duon att sänka ribban direkt. På torsdagskvällen hade man vernissage för Kosta Bodas vandringsutställning ”Hommage”.

Det var långt ifrån säkert att Sandbergs i Nora skulle bli en del av Kosta Bodas rullande utställning ”Hommage”. Utställningen startade sin turné på NK i Stockholm och har sedan varit bokad, månad för månad.

-Det lät tveksamt när jag frågade om utställningen kunde stanna i Nora någon månad, säger Fredrik Sandberg. Men när jag berättade att vi fått Noras kulturpris för våra glasutställningar vände det och nu är utställningen här.

Från turnéstarten har förstås en hel del av glaskonsten sålts och försvunnit, men Kosta Bodas hyllning till svensk glaskonst går inte av för hackor när man träder in i Sandbergs utställningslokaler i Nora.

På plats finns nämligen det enda återstående exemplaret av Åsa Jungnelius nio äpplen, som väckt stor uppmärksamhet. Jungnelius, som gjort glaskonst av manliga och kvinnliga kön, vill att hennes äpplen ska vara begärliga, smaskiga och svåra att motstå och en återstående kanin av Frida Fjellman finns faktiskt att beskåda.

Utställningen hos Sandbergs pågår, under butikens öppettider, fram till den 3 november, och möjligheten att hitta julklappar till den kräsne finns definitivt.

Posted by on 29 september, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,KULTUR/NÖJE,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.