Kulturlov med bokbusspremiär

LINDESBERG. Höstlov är detsamma som kulturlov i Lindesberg och mängder av aktiviteter anordnas. Och på torsdag blir det premiär när bokbussen för första gången kommer att besöka Hagaberg.

Under den kommande veckan kommer det att finnas en rad olika kulturaktiviteter för de som vill. Veckan inleds under måndagen med Internationella Nalledagen på biblioteket i Lindesberg mellan klockan 10 och 14. Sagor och sånger står på programmet.

På tisdag klockan 17 blir det Spökhistorier för alla modiga på biblioteket och på onsdag kan man åka till Stripa gruvmiljö i Guldsmedshyttan och lyssna till museipedagogen Sara Sporre som på temat Kläm och känn kommer att berätta om att alla föremål har en historia. Evenemanget i Stripa börjar klockan 14.

På torsdagen kan den som vill göra konst med papper, sax och lim på biblioteket i Lindesberg. Ida Karlsson kommer att leda konstskapandet mellan klockan 10 och 12.

På torsdag är det också premiär för bokbussens tur till Hagaberg. Mellan klock 15 och 17 lovar man sagor och överraskningar för alla som kommer. Bokbussen kommer att vara fylld med böcker på många olika språk, framför allt för barn, men även för vuxna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.