Axel Magnusson har ett av Allsvenskans störtsta hjärtan, helt klart.

Kung Axel stannar i LIF Lindesberg

LINDESBERG. Äntligen är det klart att försvarsklippan Axel Magnusson stannar i LIF Lindesberg även kommande säsong. Axel har blivit en publikfavorit som förmodligen aspirerar på platsen som lagkapten i vinter.

-Vill tränaren och laget att jag ska bli kapten så tar jag den rollen, säger Axel. Jag har mina styrkor i försvarsspelet och vi är nog lite för snälla i LIF.

Det har gått två år sedan Axel Magnusson kom till LIF Lindesberg. En försvarstalang som kom från Skövde och som haft en fortsatt positiv utveckling, både förvars- som anfallsmässigt. Då, alldeles för stora och långsamma fötter… nu, en försvarsjätte som ingen skämtar bort och som många motståndare fått blåmärken av efter att ha mött.

-Jag trivs jättebra i Lindesberg och i och med att jag får ganska mycket ansvar var det inget svårt val att skriva på ett nytt kontrakt.

Ingen vet idag vad som händer med säsongen 2020/2021, men Axel Magnusson vet vad han tycker.

-Vi kör på med träningen tills vi vet, säger han. Vi kör 4-5 gånger i veckan och jag tycker att det finns väldigt positiv känsla i truppen med många unga spelare. Vi kommer att bli bättre och vi kommer att bli mer stabila.

För många är Axel Magnusson en given lagkapten kommande säsong och 24i instämmer i de tankarna.

-Vill nye tränaren Stefan Karlsson och laget att jag blir kapten så blir jag kapten, säger Axel. Jag har en väldigt bra känsla av vad vi som grupp kan prestera.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.