Kvinnoattack vid motionsspår – en gång eller två

NORA. (UPPDATERAD). Förra lördagen blev en kvinna attackerad av en man vid ett motionsspår i Nora. Den attackerande mannen, som är i 20-årsåldern, fångades in under samma kväll och mannen blev sedermera häktad och sitter fortfarande frihetsberövad, misstänkt för sexuellt ofredande.

Under den gångna helgen har uppgifter spridits på sociala medier om att ett överfall med liknande scenario ska ha skett under helgen den 12-13 september. Problemet med detta är att polisen inte har fått in någon anmälan gällande ett överfall den här helgen. Uppgifterna på bland annat Facebook har delats ver 800 gånger och blir förstås ett problem för polisen.

Polisen spekulerar i om meddelandet på sociala medier i själva verket hänvisar till attacken den 5 september. Samtidigt uppmanar man den som eventuellt blivit utsatt utan att anmäla att kontakta 114 14 för att i så fall anmäla brottet.

Polisen har inte tidigare gått ut med någon information om attacken den 5 september, men i en liten stad som Nora sprids rykten snabbt. Helgens delningar på sociala medier kanske hade kanske kunna undvikas om polisen gått ut med information om attacken och att en person finns gripen.

Förutom den anmälan som gjordes förra lördagen den 5 september finns även en anmälan om sexuellt ofredande från Nora, gjord den 1 september. Båda anmälningarna är åtkomstskyddade och sekretesstämplade, men polisen kunde ha gått ut med att dessa anmälningar kommit in och att en person blivit frihetsberövad – utan att avslöja några röjande detaljer.

5 Comments

 1. Ärligt,hur svårt är det att avisa han med utstående öron innan den begår flera sexualbrott,skärpning,inga förmildrade omständigheter,punkt!!!!!!!!!!!

 2. Jolanda

  Har polisen använt ovetande kvinnor som ”sitting ducks”, kan man ifrågasätta
  metodiken.

  Ungefär, som att skicka ut en rollatortant med handväska på handtaget och ligga och spana när något skall hända

  Hur som helst rör det sig om någon sorts psykopat som ger sig på kvinnor och
  då är det rimligt att dom är varnade och kan försvara sig och larma.

  För övrigt, ser det ut som socialen inte har koll på sina ”psykisar”, det finns ju
  fler I Nora.

 3. Framförallt ska inte folk agera sladdertackor och sprida felaktig information som skapar oro och rädsla. Undrar vad som driver alla som går ut och ”varnar” och beklagar sig över saker de inte har på fötterna om. Vill man verka viktig, vill man ha uppmärksamhet? Till sist blir det lite som att man ropar på vargen, när det väl är fara så regerar man inte.

 4. Polisen har säkert skäl för att man inte går ut med allt som händer. Det kan då och då handla om självmord och i andra fall vara svårutredda händelser som skulle kunna skada en förundersökning, som till exempel att man gick ut med att gärningsmannen misstänks vara invandrad – eller en ljushyad svensk. Men visst kunde man ha lugnat Noras befolkning redan för tio dagar sedan. Vi i media skriver ju bara om bekräftade händelser och personligen tycker jag att man kunde ha gått ut med en rubrik och en kort text redan den 1 september. /Källberg, 24i

 5. Polisen informerar ju om de minsta brotten och jag undrar varför man inte informerar om en eller flera attacker mot kvinnor?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.