Kyrkokören åker till Kroatien

NORA. Stämningen var på topp när ett 20-tal medlemmar i Nora Bergslags kyrkokör satte sig på bussen för att åka till Kroatien, där tre konserter ska hållas.

Nora Bergslags kyrkokör kommer att bo i Pula och Rijeka i norra Kroatien under resan och man kommer att genomföra tre konserter. Den 13 juli sjunger kören i Church of St Eufemija i Rovinj, den 15 juli i Church of St Blaze i Vodnjan och den 17 juli blir det konsert i Church of St Jakob i Opatija.

– För ett par veckor sedan fick vår körledare Björn Eckerrot besked att vi enbart får sjunga enbart sakrala sånger så vi har snabbt fått byta ut några av sångerna. Imagine, Morning has broken och Körtrall lämnar vi därför hemma och har dammat av Bred dina vida vingar och liknande sånger istället som vi hade sedan tidigare i vår repertoar, berättar Elin Sörman i kören.

Det blir dock inte enbart skönsång under resan. Kören kommer också att göra utflykter och få guidade visningar runt om på halvön Istrien. Bland annat kommer kören att besöka Euphrasiusbasilikan från 500-talet i Porec, Amfiteatern i Pula och åka till ön Krk. Dessutom kommer man ju att få uppleva fotbolls-VM samtidigt som Krotatien spelar VM-final mot Frankrike på söndag.

Körledaren Björn Eckerrot kommer att rapportera från resan i Radio P4 Örebro i direktsändning måndag till fredag klockan 10.40.

Nora Bergslags kyrkokör kan även ses och höras på hemmaplan under hösten, då man kommer att hålla konserter under Ljusstråk och under Kulturveckan i Järnboås.

1 Comment

  1. Förtydligande: Det är vecka 29 som Björn är sommarkorre och rapporterar från resan.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.