Jonas Cederulf

Lagen om alltings jävlighet

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Lagen om alltings jävlighet fortsätter att gäcka mig och de mina. Har det väl börjat kan man ge sig den på att det fortsätter. Lillpojken återigen febersjuk och eländig. Barnens morfar halkade häromdagen omkull och bröt sig precis vid sin höft som sedan ett tag består av titan. Jag har dock sedan lillpojkens födsel påpekat likheterna mellan honom och just hans morfar, och det är förbannat segt virke i dessa båda, och de kommer att ta sig igenom detta också. Med fanan i topp!

Jag har funderat över hur jag ska förnya min spalt på lördagarna. Tips emottages tacksamt, det är alltid roligt med dialog. Mitt sätt att försöka idka förnyelse är att göra två listor. Eftersom jag bor i gnällbältets huvudstad så blir det till största del en lista över saker eller händelser vi lika gärna kunde vara utan. Eller åtminstone jag. För att försöka ge lite energi och hopp kommer jag ändå försöka hitta någon ljusglimt också i tillvaron.

*** Tre överkorsade ”Uffar” denna vecka får Martin Timell. Eller egentligen inte Martin som person, utan för hans senaste tv-program ”Sveriges roligaste klipp”. Martin leder programmet med trista monologer och forcerat fnitter. De här roliga svenska klippen består till 75% av hemvideoklipp från 1990-talet vilka dessutom är inspelade i de stora engelsktalande länderna i världen. Jag behöver åksjukepiller för att genomlida en timme med den här typen av program. Bara att stänga av tv:n säger någon kanske. Nej, inte med två barn under sju år i närheten…

** Två överkorsade Uffar till Bandy-VM. Sporten som visar noll självrespekt. Det pratas dessutom om att antal lag ska utökas. Sverige vann med 28-1 eller liknande i veckan. Det kan väl ändå inte kallas för ett världsmästerskap? Krymp istället antal deltagare, kör dubbelmöte mellan Sverige, Finland och Ryssland och kanske något lag till. Eller kör på som ni tänkt, och utöka med Nigeria, Kamerun, USA och Mallorca…

*En överkorsad Uffe till Sveriges bidrag i Prix D’Amerique. Jag tror det blev en 11:e plats som bäst. Trist i ett fantastiskt lopp.

Låt oss nu lämna det tråkiga och gå över till gala, glamour och glitter, nämligen veckans Uffe-Puff! Den går denna vecka till Melodifestivalen. Ja, du läste rätt. Jag struntar fullständigt i vem eller vilka som går vidare och vilka som får kvala och allt vad det är i dessa deltävlingar hit och dit. Men melodifestivalen för mig handlar om att nu är vintern snart över och våren närmar sig! Det, mina vänner, är stort.

Ett kanske ännu säkrare vårtecken är när inomhushallarna överges för att spela fotboll utomhus. Mina Frövianer ställs mot division 4-motstånd på söndag, då vi ska möta division 4-motstånd i form av IK Sturehov. Vi står inför en oerhört stimulerande och utmanande säsong och startskottet ljuder på söndag.

V75-5 är ett lopp för kallblodiga hästar. Här är nr 9 Raggmunken dagens bästa spel, om bara körande Conny Gustafsson trasslar sig ut och sparar hästens krut till sista varvet.

Nu biter vi ihop och tar oss igenom februari också kamrater!

 

 

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.