Lagerman om småföretag och Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartisten Mats Lagerman skriver i ett debattinlägg att politiker och småföretagare tycks gå hand i hand mot en dyster rand. Men Lagerman har lösningen för såväl politiker som företagare. Läs Mats Lagermans debattinlägg här.

Vem är det som dirigerar Lindesbergs stads utveckling?

Politiker och småföretagare tycks gå ”hand i hand” mot en dyster rand!

Kan det vara så illa att de etablerade partierna ej har kunskap och erfarenhet inom sina hägn?

Det byggs som aldrig förr i kommunens hjärta – Det flyttas och skall tydligen flyttas ännu mer av det som är av vikt för en levande stadskärna. En ytterst obehaglig känsla efter flertal samtal med småföretagare inom handel och service näringar ÄR ATT:

  1. Kommunen har tappat eller överlämnat ”dirigentstaven” till privata intressen.
  2. Kommunen kan och kunde om man velat styra konsumtionskulturen genom sitt ägande av planmonopolverktyget.
  3. Kommunen kan och bör sätta ner fötterna beträffande den fysiska placeringen av Lindemarken, skulle kommunledning och politiker välja att godkänna en flytt av denna till industriområdet så är det inte bara korkat – Det är att lägga en sten om halsen på de småskaliga handels- och serviceföretagen.
  4. Är man inte bekant med de gigantiska problem som småföretagen bär idag så: Läs för böveln på vad småföretagarnas riksförbund förmedlar till politiken. Är man inte intresserad SÅ tala tydligt om det för väljarna innan valet.
  5. Vill lokala småföretagare få till stånd ändring och bättre förutsättningar för utveckling?

Personligen hoppas jag det – MEN då måste det till målmedvetet arbete, det duger inte att gnälla eller stolt hålla käften – NI bör snarast mobilisera en aktiv företagarförening, det finns goda exempel att utgå ifrån där kommun och småföretagare går hand i hand mot bäst möjliga mål.

Mats Lagerman, Landsbygdspartiet oberoende – Bergslagen och Södermalm

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.