Lagerman: Vi begär en folkomröstning!

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartiets Mats Lagerman summerar torsdagens informationsmöte om Vätternvatten och menar att politikerna gör sig själva en lågvattentjänst om de ignorerar folkinitiativet. Läs Lagermans debattinlägg här.

Vi behöver inte gå med i detta gigantiska projekt

Många adekvata och kluriga frågeställningar på torget i Lindesberg kring vår framtida vattenförsörjning fick som det känns näst intill fullgoda svar. Trevliga och konstruktiva samtal med nyfikna människor fick dock mitt medhavda Ramsbergsvatten att kännas urvattnat och smaklöst då jag överhörde kort dialog från en av de våra med förbipasserande kommunalråd och tydligen ansvarig politiker för kommunens utbildningsverksamheter mm.

”Det går inte att hålla en folkomröstning om Nej till Vätternvatten! ” säger vederbörande!

Om detta kommunalråd varit något mer intresserad och stannat upp 1 minut så kunde jag hjälpt till med såväl läsförståelse som korta fakta varför vi ej behöver gå med i detta gigantiska och osäkra projekt.

Det vore oklokt att försöka tvinga envar till att läsa en text, då åtskilliga i vårt samhälle har mindre och större problem med att läsa – Bra om vårt budskap sprids och läses för de som här behöver stöd till detta.

Nej till Vätternvatten! Upprop för folkomröstning. Vi begär att en folkomröstning sker innan fullmäktige i Lindesbergs kommun ingår i bildande av ett mellankommunalt bolag – Vättervatten AB – för att ta dricksvatten från

Vättern. Detta och inget annat handlar folkinitiativet om i respektive kommun.

Vill man från styrande i såväl Lindesberg som Nora ignorera detta folkinitiativ så må det vara – Är dock rätt övertygad om att ni gör er själva en rejäl lågvattentjänst.

Mats Lagerman  

Landsbygdspartiet oberoende

12 Comments

 1. Skall vi verkligen vara ned och betala för att Örebro har förbyggt sig och inte tagit hänsyn till vattentillgången.
  Det här lär vara en affär på cirka 20 miljoner för oss skattebetalare.
  Socialnämnden vill ha mera pengar och beräknar att gå back med cirka 20 miljonervid årets slut om inte en massa nedskärningar sker på tjänster till kommuninnevånarna.
  Kommunen har ju inte gjort sig känd för att göra goda affärer precis:
  Arenahallen som höll på att kursa.
  Stranskolans handläggning.
  Barnstugans handläggning.
  Telenätet som kostade cirka 90 miljoner och gick back vid uppköpet.
  Till detta hörde jag ett inslag på SR om att Lindesberg är en av de kommuner som bygger mest i Sverige.
  Var skall pengarna tas ?.

 2. Åke Rydholm. Orsaken till att listor inte finns på sociala medier förutom länkar till Norapartiet och Landsbygdspartiet oberoende samt på Facebook är att de måste skrivas under med namnteckning. Därav måste de skrivas ut, skrivas under och skickas in. Om det finns någon annan teknik, så har vi inte lärt oss den, men tar tacksamt emot tips

 3. Roligt att höra om Lindes stora framgång i torsdags.
  Från Nora kan jag rapportera om medborgarnas stora engagemang och insikter. Igår och idag har vi stått utanför Ica, Coop och systembolaget några timmar. Det blev rekord i antal påskrifter/timme. Många sa att de har undrat var man kan skriva under och flera tog med sig listor till sina arbetsplatser, då hela arbetsplatsen ställt samma fråga.
  Listor finns att skriva under hos Mobergs, Nora Diversehandel, Frino El och Däckverkstaden i Nora.

 4. I Nora finns listor på Mobergs bygghandel och Nora Diversehandel på torget.

 5. Jag har alltid trott att sunt förnuft segrar till slut.
  Men det kanske inte gör det här, så det är nog bäst att skriva på

 6. Kan någon tala om för mig ,hur kan styrande S över huvud taget tänka på att betala för Örebro. ???
  Varför inte agera som det är tänkt ( demokrati ) att framföra folkets mening !!

  Heja LPO stå på Er !
  Tänk på valet 2018 !

 7. Skriv på!!!!!! Ditt namn är viktigt för att kommunens ekonomi inte ska
  raseras många år framåt!!

 8. I valet 2018 kommer alla demokratiska partier (mot folkomröstning) åter att prata om vård skola och omsorg. Den ena kanten höjer skatter och den andra sidan sänker stöd till utsatta för att finansiera det. Två lösningar som var och en minskar möjligheten för landets utveckling.
  Nu ska pengarna även räcka till att från länets småkommuner subventionera den starkt överkonsumerande storstaden Örebros behov av vatten. Återigen ser vi ett täcken på att en stad inte kan bli större än de naturtillgångar staden kräver och även denna gång skall småkommuner med egna tillgångar betala till storstaden.
  Är befolkningen i norra Örebro län verkligen villiga att lägga pengar på Örebrokrisen istället för på den vård skola och omsorg som berör den egna orten?

 9. Politikerna, vill ogärna släppa sin egen lukrativa affär med vatten.

  I Nora verkar man framhärda, att slå ner alla protester, i kraft av sin ”smorda” demokratiska
  makt.

  Man har i ledningsskiktet klarat av, att efter flera års misskötsel lyckas igen. Ingen folkomröstning; (prognos).

  Sen blir det kul att följa ledningspersonernas fortsatta öden, eftersom i kommande val har man definitivt grejat av att ådra sig missnöje från större delen av innevånarna.

  Kanske är det fallskärmarna som hägrar, eller en plats på ”elefantkyrkogården”, välbetalt i och för sig, men ingen vidare utveckling på karriären.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.