Lagom len, inte alls söt, och vacker att titta på

TomasVeckorna svischar förbi i ett hisnande tempo när man har roligt. Insåg sent igår kväll att det var dags att författa en liten fredagskrönika igen. Och samtidigt som jag började fundera på krönikan slog det mig att jag ska stå värd för en herrmiddag i morgon, lördag.

Hustrun jobbar ikväll, så istället för fredagsmys blir det lördagsplanering. Middagen för fem herrar var tänkt till slutet av januari och då hade jag en plan. Frågan är om planen fungerar även denna gång?

Man kan ju nämligen inte tänka riktigt likadant när man planerar en middag för herrar som när sällskapet består av samtliga kön. Allt från välkomstdrink till dukning måste bli lite mer rustik när det handlar om en herrmiddag. Rosa servetter är tabu och varken rosévin eller mousserande vin brukar funka på gubbar. Och glad är jag för det.

Jag tror det funkar med ett litet retrotema. 80-tal får det bli, men jag kan ju inte avslöja vad jag ska bjuda på – inte mer än att välkomstdrinken blir lagom len, inte det minsta söt, och ganska vacker att titta på. En irländsk whiskey alltså.

Jag försöker snappa upp saker som är på gång, men den här veckan har varit händelselös. Politikerna sitter lugnt i sina båtar, trots att det stundom stormar på sjön. Vi hade en debatt här på 24i om länspendelns tillkommande eller inte till Nora och för min del känns de där tågen som alltmer avlägsna. De främsta politiska ivrarna bråkade för några år sedan om vem som kunde utlova tidigast start för länspendeln, men det går nog att konstatera nu att alla hade fel. En, för några miljoner, nyrustad pendelstation finns redan och gubbarna i förskolan NBVJ kanske är glada. De verkar ju få ha sin lekplats i fred.

Jag får snart byta fokus på ishockeybevakningen i Bergslagen. Lindlöven verkar ha tappat den glöd som måste finnas och har bara tre matcher kvar av säsongen. Däremot går ju Hällefors IK som tåget i trean, så det blir nog att sätta sig i bilen när playoff startar.

Årets viktigaste match i Arenan. Så skriver LIF Lindesberg på affischerna inför söndagens hemmamatch mot Hallby. Och det ligger nog mycket i det. Sju matcher kvar att spela och att vinna mot lag som Hallby är ett måste om LIF vill slippa kval.

Inköpslista inför herrmiddagen har skrivits parallellt med den här krönikan. Bara att ta sig till mataffären och systemet alltså. Inte riktigt en fredagskväll i min smak, men vad gör man? Får väl provsmaka whiskeyn, lära mig recepten, kolla lite på Facebook och smygkika på underkläder i Elloskatalogen. Nästa vecka kräver jag ett vanligt, hederligt fredagsmys!

 

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.