Landstingsskatten höjs med 50 öre

ÖREBRO. Majoriteten i landstinget vill höja skatten med 50 öre. Detta står klart sedan budgeten för 2014 presenterades idag.

Det är bäddat för skattehöjning i landstinget när budgeten för 2014 presenterades idag. Majoriteten vill höja med en 50-öring för att klara framtidens utmaningar.

Parallellt lade Alliansen fram sitt budgetförslag och är kritiska till den föreslagna höjningen.

– Det skadar länet att höja skatten för landstinget. Men det är samtidigt ett kvitto på att (S) misslyckats med att hålla i landstingets ekonomi. I stället för att för att ta tag i problemen får nu länets skattebetalare i stället stå för notan, säger alliansens oppositionsråd`Ola Karlsson (M), Anna Ågerfalk (FP), Ewa Sundkvist (KD) och Torbjörn Ahlin (C) tillsammans.

3 Comments

 1. Om man tillbringar 1dag/kväll på akuten så blir jag så imponerad över hur dessa människor som jobbar där kanske både 1,2 och 3 skift och väldigt långa skift får bli utskällda av människor som tycker sig fått vänta alldeles för länge! Små Barn som gråter och kanske måste få gå före i kön ibland är ganska självklart! folk ligger i britsar överallt i gångar och sängsalar för att dom som verkligen behöver en säng ska ändå får ligga ner. Resten sitter eller ligger på soffor i väntrum. Och under denna tid om man nu som jag kan, men kanske inte alla kan förstå, dom gör så gott dom kan med den personal dom har och prioriterar sina patienter efter hur sjuka dom är!!!! Snälla medmänmäänniskor om vi behöver lägga mera skatt till vården så någon av dessa beundransvärda människor som ser till att ändå göra sitt bästa under dom förhållande kan få åtminstone sin lediga vilotid dom ska ha och personal finns så det går att få lite ledigt ibland kanske! Och, nej! Jag jobbar inte i vården och är inte insatt i politik utan är bara en patient och medmänniska. Patient på lindeakuten fredag 8/11från 12-20

 2. S och V samt Mp har tillsamman år 2014 plockat av
  kommunmedborgarna 100. miljoner.
  1 kr i Lindesberg ger minus 40 miljoner för 2013
  och 1 kronan 2014 ytterligare 40 miljoner och Landstingets 50 öring 20 miljoner. Tillsammans
  100 miljoner i minskad köpkraft för just Lindesberg.
  Tur då att jobbskatteavdraget finns och förhoppningsvis återkommer 2015. Medborgarnas makt
  över egn inkomst är inget som S-V-MP prioterar.
  LANDSTINGSVALET förtjänar en ny politisk styrning
  denna gån. Viktigare än förr nu när Landstinget skall bli region.

 3. Det vore klädsamt om våra primär- och sekundärkommunpolitiker kunde sluta tala om 50-öringar eller möjligen 1-kronor. Tala i stället om hur mycket den genomsnittlige skattebetalaren i t.ex Lindesberg förlorar i köpkraft per år. I år har lindebon förlorat ca 2600kr i köpkraft genom kommunens skattehöjning och nästa år förlorar hen genom landstingsskattehöjningen ytterligare ca 1300kr. På dessa två år har vi alltså tappat ca 4000kr i årlig köpkraft! Dessa belopp kan bäst jämföras med budgetförslagen till riksdagen för 2014 där Anders Borg vill sänka pensionärsskatten med 1200kr per år och Magdalena Andersson bjuder över och vill sänka pensionärsskatten med 1800kr per år! (Dessutom tillkommer bromsen i pensionssystemet)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.