Lars Tunebo ställer ut i Nora konsthall

NORA. På lördag är det dags för vernissage för utställningen ”New projects” i Nora konsthall. Konstnär är internationellt kände Lars Tunebo.

Lars Tunebo är jobbar i många material och med olika tekniker, men är mest känd för sina fotopruktioner av vilda djur i ovanliga miljöer. Lejon som går på lina i New York och elefanter som står på huvudet i London har blivit något av Tunebos kännemärken.

Bilderna bearbetas med olika effekter och filter i modern lagerteknik och färdigställs med tydliga genomskinliga färger och individuella effekter. Lars Tunebos bilder brukar överraska och förvåna och lockar lika ofta till skratt.

Lars Tunebo är född 1962 i Lysekil, men numera bor och arbetar han i Göteborg. Som konstnär är han självlärd och hans verk visas i Los Angeles, Monaco, London, Moskva, Dubai, Köpenhamn, Bryssel, Stockholm, Göteborg och Marbella.

-Det är i skrivande stund är det inte helt klart om han kan närvara vid vernissagen, säger kultursekreteraren Elin Sörman. Jag upptäckte och drogs till Lars Tunebos verk i en samlingsutställning på Österlen för ett par år sedan. Det är svårt att inte se charmen i dem.

Vernissagen äger rum på lördag 12 november klockan 11-13 i Nora konsthall.

Posted by on 9 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.