Larsmäss – en traditionell utflykt

JÄRNBOÅS. De allra flesta som besöker den årliga kvalitetsmarknaden Larsmäss i Järnboås vet vad de får. Samma hantverksknallar, samma trevliga miljö vid Finnsjöstrand och Ove Hoffner.

– Jag tror att jag är här för 35:e gången, sade Hoffner när han klev in på scenen.

Allt är sig likt redan när man kliver ur bilen ute på åkern som får agera parkeringsplats två dagar om året. Välordnat med duktiga parkeringsvakter och gratis parkering och fullt redan från då man öppnar.

I år blev man lite paff då ett upprop för att säga ”Nej till Vätternvatten” var det första besökarna möttes av. Politiska budskap är inte så vanliga på Larsmäss, men i år uppmanades besökarna att tvinga fram en folkomröstning i den känsliga frågan. Vem eller vilka som stod bakom uppmaningen framgick inte av affischen.

När 24i väl var inne på marknadsområdet kändes dock allting igen. Visst finns ett och annat nytt inslag, men 24i förvånades över hur många matgäster som redan var i full gång med att äta lunch från något av de matställen som finns. Marknaden hade då bara varit öppen i en halvtimme och många måste alltså ha kommit utsvultna till Larsmäss.

Känslan, när man traskar runt på Larsmäss, är att de flesta besökare har passerat halvtid, men arrangörerna gör vad de kan för att tillfredställa även de unga besökarna. Hoppborg, klättervägg och Ove Hoffners Ridåteater, som fanns även när dagens farmor och mormor var hyggligt unga.

Larsmäss fortsätter i morgon söndag, då med gästartisterna Systrarna K och högaktuelle Jack Vreeswijk, vars far Cornelis skulle ha fyllt 80 år i tisdags. Jack gjorde ett bejublat framträdande i populära Allsång på Skansen tidigare i veckan.

Klicka på bilderna om du vill se dem i ett större format.

Posted by on 12 augusti, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.