Larsson: Vill C och L ha ett blåbrunt styre?

INSÄNDARE/DEBATT. Miljöpartisten Jan Larsson i Nora är oroad över ett blåbrunt styre i Nora kommun. Han menar att Centerpartiet och Liberalerna borde veta bättre än att ställa sig bakom ett styre där SD får inflytande. Läs Jan Larssons debattinlägg här.

Det finns tid för C och L att backa

Det har nu gått två månader, sedan valet. Vi har ännu inte sett något officiellt utspel om vilka och hur Nora ska styras under den nya mandatperioden. Det vi vet är att SD, Norapartiet och Landsbygdspartiet ska arbeta gemensamt. Förhandlingarna mellan Alliansen och Socialdemokraterna har brutit samman, har man också kunnat följa i pressen. Där står vi nu och vet inget mer. Och på onsdag denna vecka, ska ett nytt styre väljas i kommunfullmäktige.

Det som oroar oss inom Miljöpartiet, är att Centerpartiet och Liberalerna kanske kommer att välja att tillsammans ställa sig bakom ett styre som ger SD en vågmästarroll. För så blir det om Alliansen väljer att samarbeta med de högextrema inom SD. Det blir ett block av högerpartier, som blir tungan på vågen, för att Alliansen ska få majoritet.

Med tanke på hur tonläget är på riksnivå, så har MP Nora svårt att förstå hur ni, inom Centern och Liberalerna, ska förklara det för era respektive partiledningar att ni, med ett sådant ställningstagande, ger SD direkt inflytande.

MP Nora har stor respekt för C och L som liberala partier, här på lokal nivå. Ni är pragmatiska, står för klokskap i många sammanhang där vi har mötts i kommunen. Det finns nu tid att backa från att möjliggöra ett blåbrunt styre i vår kommun.

För det är precis det som invånarna nu står inför; för första gången kan Nora få ett politiskt styre som påtagligt kan komma att styras av ett parti som, genom sitt partiprogram och uttalanden av centrala företrädare, är klart fascistiskt. Vill Centern och Liberalerna stå bakom en sådan utveckling? Och vill Noras invånare ha det så?

Jan Larsson

Miljöpartiet i Nora

4 Comments

  1. Håller för en gångs skull med S Johansson, kors i taket! I en demokrati så ska man bjuda in alla och man ska lyssna på alla, sedan att man inte håller med ett skit om vad de pratar om det är en annan femma men fler med mig blir säkert otroligt frustrerade över denna larviga sandlådenivå som råder inom politiken. Trots att jag inte röstade på SD så anser jag att de inte har helt fel i vissa saker, plus att de var enda parti som ville sänka skatten på drivmedel, vilket gjorde att de nästan vann min röst.

  2. Till S Johansson, Om man för en politik som i grunden anser att människor ska behandlas olika och företrädare för dem gång på gång uttrycker dessa idéer som genomsyrar partiet blir man då förvånad över att ingen vill samarbeta med det partiet?

  3. Jag tror alla är glada så länge inte Miljöpartiet har något att säga till om. Vi som kämpar för att få ekonomin att gå ihop privat har inte råd att rösta på MP. Ni gör vardagen dyrare genom att drivmedel till våra fordon blir dyrare och skulle vi någon gång ha råd att flyga till solen så vill ni vara med och sabotera det också. Miljöfrågorna är jätteviktiga, men lägg inte dessa i knät på oss invånare. Och bry er inte själva heller på lokal nivå. Låt statsledarna styra detta. Lägg ned MP på kommunal nivå.

  4. Förstår, att det blir svett under kragen, för MP.

    Inget kohandlande om kommunala poster, (tji inkomster)

    SD representerar drygt en million röstande i Sverige. Att mobba ut en så stor del av befolkningen, tror jag inte går i längden.

    Prata med dom går väl ganska bra ? De flesta talar utmärkt svenska

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.