Lastbilschaufför löpte amok

LINDESBERG. En lastbilschaufför som kört sin lastbil på ett vårdslöst sätt på R50 mellan Örebro och Lindesberg löpte amok vid en kontroll. Chauffören är just nu misstänkt för grovt våld mot tjänsteman.

Klockan var 10.41 på måndagen när polisen får in samtal om att en lastbil framförts på ett mycket vårdslöst sätt på R50. Lastbilen ska kört så nära andra trafikanter att de nästan tvingats köra av vägen.

Polis får stopp på lastbilen utanför Lindesberg och chauffören får blåsa i polisens sållningsinstrument och han blåser nyktert. Poliserna ville prata vidare med chauffören om hans sätt att köra, men lastbilen stod illa till efter riksvägen och man ber chauffören åka in vid rastplatsen vid den mellersta infarten till Lindesberg.

Väl där går poliserna fram till lastbilen för att fortsätta samtalet och då ville inte chauffören vara med längre, utan börja köra.

Chauffören kör rakt emot en polis, som får kasta sig undan för att inte bli påkörd, och hinner kasta en flaska mot en annan polis, en flaska som träffar polisen i huvudet.

Polisen hinner då lägga ut en spikmatta och till slut lyckas man övermanna den aggressive chauffören. En polis får dock en kraftig spark i magen och en annan polis får någon form av skada i huvudet.

Chauffören togs omhand och fördes sedan vidare för en kontroll om han var narkotikapåverkad. Analysen kommer sedan att ge en åklagare en vägledning om han ska vara fortsatt frihetsberövad.

Efter det att droganalysen blivit klar är chauffören, en man i 55-årsåldern, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, försök till grovt våld mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman.

Efter förhör med chauffören beslutade en åklagare att anhålla mannen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.