Libo fick rätt i Förvaltningsrätten

LINDESBERG. Kommunägda Lindesbergsbostäder, Libo, fick rätt i Förvaltningsrätten i frågan om försäljningen av 279 lägenheter till Akka Egendom. Försäljningen var överklagad av Landsbygdspartiet, men Förvaltningsrätten gick alltså på Libos linje.

Att Libo skulle sälja av 279 lägenheter på Bättringsvägen, Ånäsvägen och Skinnarbacken blev känt tidigare i sommar. Landsbygdspartiet menade då att ett så stort beslut borde delges politikerna i kommunfullmäktige och man tillskrev därför Förvaltningsrätten för en överklagan eller överprövning med in inhibition till dess saken var utredd.

Men Förvaltningsrätten valde alltså att gå på Libos linje och avslå Landsbygdspartiets önskemål. Landsbygdspartiet menade att en punkt med underställningshet i Libos ägardirektiv borde innebära att kommunfullmäktige skulle yttra sig innan affären blev av. Landsbygdspartiet menade också att man från Libos sida säljer ett välskött, prisvärt och lönsamt lägenhetsinnehav och istället bygger nytt och dyrt.

Förvaltningsrätten konstaterar dock att ett bolags beslut inte kan överklagas och avvisar såväl överklagan som önskemålet om inhibition.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.