Libo säljer 279 lägenheter

LINDESBERG. Det kommunala fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder AB har sålt fem fastigheter med totalt 279 lägenheter till Akka Egendom. De nya ägarna tar över fastigheterna den 31 augusti.

– Vi är nöjda med affären som helhet, säger Lindesbergsbostäders vd Roger Sixtensson. Den här affären är helt i överensstämmelse med våra ägardirektiv.

Det aktuella fem fastigheterna ligger i närheten av Lindesbergs lasarett och de som omfattas är Bättringsvägen, Skinnarbacken gul och röd samt Ånäsvägen.

– Akka Egendom är en seriös fastighetsägare backat av långsiktigt pensionskapital som redan finns på orten i och med deras förvärv för snart 1,5 år sedan. Jag har fullt förtroende att bolaget kommer att bibehålla samma höga förvaltningsstandard som LIBO. Vi lämnar över väl skötta fastigheter och kan nu fokusera på övrigt bestånd samt att fortsätta satsningen på nyproduktion som Lindesbergs kommun behöver för att växa, säger Roger Sixtensson.

Akka Egendom grundades 2015 för att investera i och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i attraktiva små och medelstora kommuner. Målet är att bygga upp samt långsiktigt förvalta en portfölj om 6000-8000 lägenheter. Efter förvärven uppgår det totala beståndet till cirka 2 600 lägenheter och bolaget har sedan dess grundande genomfört 13 förvärv. Möller & Partners sköter den löpande förvaltningen av bolaget.

– Detta är Akkas tredje förvärv från en kommunal aktör och i och med detta förvärv uppgår beståndet till mer än 2 600 lägenheter. Berörda fastigheter passar utmärkt i vår affärsidé och vår befintliga förvaltningsregion. Detta blir Akkas andra förvärv i Lindesberg och vi har nu 550 lägenheter på orten och 850 lägenheter i Örebroregionen totalt, vilket betyder att vi börjar närma oss en rationell förvaltningsenhet – vilket ger gynnsamma synergieffekter både för oss som fastighetsägaren och för våra hyresgäster; säger Henrik Jussi-Pekka, VD på Möller & Partners och Akka Egendom i ett pressmeddelande.

För Lindesbergsbostäder innebär försäljningen att nuvarande byggnadsplaner kan fortsätta.

– Affären i sig förändrar egentligen ingenting, säger Roger Sixtensson. Men affären skapar ett betydligt större handlingsutrymme på kort sikt och möjliggör att vi kan gå vidare med självprioriterande projekt som Stadsskogsskolan, Kristinaskolan och den nuvarande vårdcentralen.

Lindesbergsbostäders vd Roger SIxtensson.

5 Comments

 1. Vanligt folk fixar garageloppis, kommuntoppen säljer av, för att få ihop till ”apanagen”.

  Kostar att driva ”direktionen” och div politiker.
  Blev säkert ett ”hyvlat” pris, kanske något i stil med ”kontraktet” i Nora

 2. Du Mats (SD)som sitter i styrelsen för Linde Stadshus har haft fyra år på dig att göra det du sa till valet 2014.
  Nämligen att du skulle ta debatten och granska de ekonomiska oegentligheterna i Kommunen.Nu dyker du upp i elfte timmen som gubben i lådan när ett nytt val närmar sig med stormsteg.Under de senaste fyra åren har (SD) i Lindesberg haft semester.

  Men som tur är finns det alternativ för Sverige i stället för alla ryggradslösa politiker.

 3. Om vi har tur så kanske dom nya pengarna från försäljningen går till utveckling av Lindesbergs kommuns landsbygd!!! eller finns pengarna kvar från skogsförsälningen? tror tyvär att kommunens vidlyftiga byggen har gjort större hål i ekonomin än vissa velat se tidigare. har för mej att man tog beslut i fullmäktige om att avsätta runt 300 miljoner för skolbygget men den budgeten är sen länge spräckt. när ska sunt förnuft börja att användas igen när våran kommun ska bygga? När man använder nån annans pengar är det konstigt nog lättare att vara generös men man struntar i konsekvenserna. Anders Persson Landsbygdspartiet Oberoende.

 4. Skall inte en sådan betydande försäljning gå till Linde stadshus för granskning? Det är semestertider för fulltidspolitikerna så det är en strategiskt lämpligt tid att sälja, frågan kvar står som jag kommer att ställa i Stadshus den 29/8-18 då nästa sammanträde inträffar.

  // Mats (SD)

 5. En vanskött kommun som är i ekonomisk kris måste avyttra kommuninnevånarnas egendom för att överleva !
  Det har sålts skog mm tidigare och förmodligen är det bara början på raset!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.