LIF favorit mot Eskil ikväll

LINDESBERG. Med tre raka segrar åker LIF Lindesberg idag till Eskilstuna som favoriter mot Eskil. Och siktet är förstås att ta fjärde segern i följd.

– Vi spelar bättre överlag och har en annan trygghet i laget än tidigare, säger spelmotorn Konrad Rasmussen. Dessutom har målvaktsspelet varit riktigt bra på slutet vilket även påverkar anfallsspelet positivt.

Konrad Rasmussen saknades mot OV Helsingborg senast, då han tvingades avstå på grund av sjukdom. Men ikväll finns den viktige LIF-kuggen åter med i laget.

– Det var lite ovant att följa matchen från sidan, men som tur var så behövde jag aldrig bli riktigt nervös. Killarna skötte sig bra från start till mål, tycker Rasmussen.

Mötet i höstas slutade med förlust för LIF Lindesberg, men laget är bättre nu. Konrad Rasmussen minns inte så mycket av den matchen.

– Inte så mycket mer än att vi var jäkligt bleka och att Danne Johansson gjorde en bra insats i Eskils mål.

Efter segrarna på slutet får LIF ändå räknas som favoriter i fredagens match, men det tror inte Konrad ska ha någon negativ påverkan på laget.

– Nej, vi har spelat med kniven på strupen i varje match på slutet och gör det fortfarande. Jag tror inte att det blir någon skillnad.

Matchen mot Eskil är det närmaste LIF kommer ett derby i allsvenskan och laget kommer att få stöd av ett 60-tal tillresta supportrar.

– Vi har haft bra stöd hela säsongen trots att vi inte presterat som bäst. Det är fantastiskt kul med en sådan hängiven publik, tycker Konrad Rasmussen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.