LIF krigade till sig en poäng mot IFK Ystad

LINDESBERG. LIF Lindesberg krigade till sig en poäng i söndagens hemmamöte mot IFK Ystad i en svajig men underhållande match i Lindesberg Arena.

Matchen slutade 32-32 (19-13).

De 364 åskådare som letat sig till söndagens match mellan LIF Lindesberg och IFK Ystad fick valuta för pengarna. LIF Lindesberg gjorde sin bästa halvlek på länge i den första och publiken fick dessutom se ett LIF Lindesberg som inte vek ner sig, utan krigade till matchen var slut.

Den första halvleken visade vilken potential årets LIF Lindesberg verkligen har. Sebastien Ehnevid i målet var suverän, försvarsspelet så rörligt och följsamt att Ystad aldrig fick igång sitt spel och ett anfallsspel som flera gånger bjöd på riktiga delikatesser. Ledningen med sex bollar i halvtid var verkligen inte något LIF behövde be om ursäkt för.

Den andra halvleken verkade vara en annan match och en annan motståndare. IFK Ystad hade pratat ihop sig i halvtid och valde att spela ett betydligt tuffare försvarsspel och valde dessutom att plocka in en sjunde spelare så snart man spelade anfall. Man var tydligt ute efter att dra isär LIF-försvaret och lyckades bra med den strategin samtidigt som Ehnevid inte kom åt bollarna som i den första.

Efter bara 8 minuter och 47 sekunder kvitterade IFK Ystad till 21-21 och fortsatte sedan av bara farten. Med sex minuter kvar hade Ystad en tremålsledning, men de brandgula vägrade att ge upp. Med 2.46 kvar att spela drog Ystad på sig en utvisning och LIF (läs Oskar Erixon) kunde se till att ställningen var 31-32 med 50 sekunder kvar att spela.

I det läget tog Ystad en timeout och något av ett tumult uppstod, med en dubbelutvisning som följd, och definitivt något som gynnade LIF. I spel fem mot fyra blir ytorna stora och LIF lyckades få ut bollen på sin vänsterkant, där unge Christoffer Thor snyggt och kallt kunde hänga kvitteringsbollen.

Mål LIF Lindesberg: Oskar Erixon 10, Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 5, Albin Järlstam 4, Bashkim Gashi 2, Christoffer Thor 2, Fredrik Karlsson 1, Jesper Jakobsson 1.

Posted by on 8 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.