Ska få fler intresserade. Monica Jomfjäll, LIF Lindesberg, och Jens Brändström, Lindlöven.

LIF + LIF = Sant!

Ska få fler intresserade. Monica Jomfjäll, LIF Lindesberg, och Jens Brändström, Lindlöven.

LINDESBERG. Det har alltid funnits en dragkamp om publiken mellan LIF Lindesberg och Lindlövens IF. Men till kommande vinter har Monica Jomfjäll i LIF och Jens Brändström i Löven startat ett samarbete som ska gynna båda föreningarna.

– Vi startar i år med ett releaseparty på Lasse Maja där spelarna från båda lagen kommer att vara med och intervjuas, berättar Monica Jomfjäll.

Under flera år har det funnits ett missnöje med att LIF Lindesbergs och Lindlövens hemmamatcher kolliderar. Det finns ett stort idrottsintresse i Lindesberg och det finns publik som vill se alla hemmamatcher, något som varit i stort sett omöjligt.

– Men inför vintern har vi verkligen gjort allt för att matcherna inte sak kollidera, säger Jens Brändström. Det är endast vid ett tillfälle under hösten som vi spelar hemmamatcher samma dag, men då spelar LIF klockan 14 och Löven klockan 16.

Monica och Jens planerar flera gemensamma marknadsföringsaktiviteter, men man kommer alltså att starta med ett releaseparty den 15 september på Lasse Maja Bar&Kök, en fest i idrottens tecken där lagens publik ska få en chans att träffa och prata med spelarna.

– Det här är något helt nytt som vi hoppas att publiken kommer att gilla, säger Monica Jomfjäll. Det kommer att bli en riktig fest med trubadurer och en härlig stämning.

Releasepartyt sker alltså samma dag som Lindlöven har sin premiär hemma mot Tranås) och dagen efter LIF-premiären borta mot Helsingborg.

– Stämningen blir förstås ännu bättre om det har gått bra i premiärmatcherna, säger Jens Brändström med ett snett leende. Men festen är tänkt som en del i att stärka båda föreningarna och publiken i det vi hoppas ska bli en riktigt bra publiksäsong.

Biljetterna till releasepartyt den 15 september släpps under fredagen och biljetter kan köpas på LIF Lindesbergs kansli, Lindlövens kansli och på Lasse Maja. Priset är 200 kronor inklusive en sportburgare.

24i skrev så sent som förra vintern om hemmamatcher som kolliderade.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.