LIF Lindesberg besegrade svenska mästarna

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg gjorde det omöjliga och besegrade svenska mästarna Ystads IF i ATG Svenska Cupen hemma i Lindesberg Arena på onsdagskvällen. En fantastisk bedrift och en spännande fortsättning i cupen.

LIF Lindesberg-Ystads IF slutade 30-29 (16-17).

Bragdmatch kanske är att ta i, men LIF Lindesberg årsmodell 2022/23 är flera nivåer bättre än under de senaste säsongerna och lyckades alltså sätta Oskar Carléns Ystads IF på plats i hemmaborgen. LIF Lindesberg utnyttjade fem av sex shoot out´s före avkast, men behöver definitivt inte be om ursäkt för segern.

Ystad ledde med ett mål i halvtid och de flesta trodde nog att de svenska mästarna skulle växla upp en växel i den andra, men så blev det inte.

LIF Lindesberg var tålmodigt och effektivt, väl medvetna om gästernas kaliber. Här var nye LIF-tränaren Joakim Bååk iskall och lugn och tappade aldrig tron på att hans lag, med lite tålamod, skulle göra mål i anfallen den andra halvleken igenom.

En dålig säsong 2021/22 innebär att LIF Lindesberg spelar i Division 1 norra i vinter. Helt i onödan, kan tyckas. Ett antal dåliga beslut i sportgruppen eller styrelsen innebar ett par tränare som inte riktigt räckte till och förstod att utnyttja materialet och som gjorde att LIF Lindesberg åkte ur Allsvenskan.

Spelar LIF Lindesberg som ikväll mot lagen i Division 1 norra blir man storfavorit till seriesegern och förmodligen den bästa läxa LIF kan få. Alla vet att de brandgula är bäst när man spelar som underdogs, men vill man nå någonstans måste man greja att spela som favoriter och inse att Ystads IF likväl som Hallstahammars HK senare i vinter kräver samma rejäla insats.
Mål LIF Lindesberg: Tobias Warvne 9, Joel Karlström 5, Thomas Einarsson 3, Asso Eliassi 2, Jesper Gyllby 2, Emil Pettersson 2, Oskar Cosmo 2, Herman Bosson 2, Anton Flood 1, Hampus Högberg 1, Fredrik Karlsson 1.

Erik Persson och Herman Bosson försvarar sig förtjänstfullt.
Joel Karlström kommer aldrig att vinna Let´s Dance, men visade att han kan hitta egna lägen.
Asso Eliassi är spelaren som kan göra de oväntade sakerna. Ser lättare och mer rapp ut än under förra säsongen.
Tobias Warvne tar sin uppgift i LIF Lindesberg på största allvar.
Anton Flood (#8) spås en lysande framtid.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.