LIF Lindesberg förlorade igen

i SPORT

JÖNKÖPING. Hallby på bortaplan blev en för tuff uppgift för LIF Lindesberg. Söndagens match slutade 33-27 (17-15).

Tidigare har försvarsspelet fungerat skapligt eller bra och anfallsspelet har hackat. Mot Hallby var det tvärtom och 17 insläppta mål i den första halvleken säger en hel del. Försvarsspelet brast och målvakten Peter Carlsson fick inte tag på tillräckligt många bollar.

En rad missar framåt gjorde att Hallby kunde gå ifrån till 24-20 då LIF-tränaren Herman Arenvang såg sig tvungen att ta en timeout.

Hallby ryckte ändå till 28-20 och LIF Lindesbergs målskörd var allt annat än god. Fem ynka mål under den första halvan av andra halvleken och siffrorna blev till slut 33-27. Alldeles för få spelare gjorde det de måste och utan niometersskytte vinner man inte många matcher i Allsvenskan.

Mittsexan Fatlum Ahmeti var bäst i LIF Lindesberg, men även Ricky Nordahl och Oskar Erixon får godkänt.