LIF Lindesberg förlorade igen

LINDESBERG (UPPDATERAD. Segern mot AIK förra helgen var välkommen, men bröt inga trender. På lördagseftermiddagen förlorade LIF Lindesberg igen när HIF Karlskrona besökte Lindesberg Arena och LIF är nu på allvar involverat i bottenstriden i Allsvenskan.

Matchen slutade 23-26 (10-13).

LIF Lindesberg ligger nu elva av 14 lag i Allsvenskan och nedflyttning kommer allt närmare. Analysen efter lördagsmatchen handlar inte om att kritisera spelarprestationer – nu är det dags för ledarna runt LIF Lindesberg att göra något. Kanske borde man ta in några oberoende experter och diskutera deras utlåtanden, eller måste man börja ställa krav.

LIF startade matchen mot HIF Karlskrona med ett försvarsspel som var fastlimmat på sexmeterlinjen. Man tog inte ett halvsteg ut och Karlskronas snabba anfallsspel i sidled gjorde att gästerna kunde göra fem, sex mål från typ åtta meter. En mardröm för alla målvakter i världen. Något bättre i den andra, men fortfarande gav man Karlskrona alldeles för fria tyglar.

LIF Lindesbergs försvarsspel känns i bästa fall som 90-tal. Då spelade man som LIF gör nu och den som tycker att 24i har fel kan titta på pågående VM och de försvarsspel som praktiseras på allra högsta nivå.

Spelarna ska inte klandras, de spelar som ledarna och tränaren Stefan Karlsson har beslutat. LIF har många spelare som skulle göra succé även om LIF var ett topplag, men lördagsmatchen var alldeles för talande för att LIF kommer att fortsätta vara ett bottenlag så länge man inte går ifrån det försvar som en gång förde upp LIF i dåvarande Elitserien. Allt har sin tid och bäst-före-datumet för LIF Lindesbergs försvarsspel har gått ut för länge sedan.

Dags för LIF Lindesbergs ledarstab att rannsaka sig.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 7, Algot Hane 3, Axel Magnusson 3, Thomas Einarsson 3, Joakim Bååk 3, Daniel Björk 2, Joel Karlström 1, Fabian Lindholm 1.

Joakim Bååk håller fortfarande hög klass.
Max Broman är alltid bra.
Joel Karlström fick tidigt rött kort och tyckte att han fick skylla sig själv.
Fatlum Ahmeti är hantverkaren som alltid gör sitt jobb.
Joakim Bååk bevakas med stor respekt.
Fast på sex meter.
Max Broman tar för sig så snart tillfälle finns.
Bååk igen.
Nye målvakten Simon Ongeri fick debutera mot HIF Karlskrona.

1 Comment

  1. Jag vet inte om jag håller med Källberg, men han har åtminstone rätt i att LIF spelar med huvudet under armen. Alla lag idag spelar med djup i försvaret – utom vårt LIF. Varför testar man inte något annat på riktigt? De försök man gjort varar någon halvlek… sedan står man där igen på linjen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.