Jesper Nilsson var målbäst mot Kärra, men vad hjälpte det?

LIF Lindesberg förlorade mot Kärra

KÄRRA. LIF Lindesberg gjorde inte sin bästa match när man på lördagen mötte Kärra HF borta, trots en riktigt bra inledning. Efter 60 minuter var man det förlorande laget och mycket fanns att hitta i LIF-spelet.

Matchen slutade 29-25 (12-13).

-Vi tappade Herman Bosson igår på träningen och hade inte tid att förbereda oss riktigt inför dagens match, säger LIF-tränaren Stefan Karlsson.

Det såg ändå länge bra ut, 24i uppdaterar men sex snabba hemmamål i inledningen av den andra halvleken blev avgörande. Hemmalaget sprang ifrån och under matchens sista 20 minuter blev det aldrig någon riktig kamp.

-Jag kände en ängslikhet i truppen, men dagens match handlar om att vi slarvar i anfallsspelet, säger Stefan Karlsson.

Att se en direktsänd match via datorn är långt ifrån detsamma som att se en match någon meter från handbollsplanen – dessutom med en kamera framför ögonen. Via datorn får man en dimension ytterligare och till lördagens match hade hemmalaget eller sändande Solidsport hittat två kommentatorer som var skapligt enögda. Den i stort sett enda kommentaren man hade om LIF Lindesberg var den att Mikael Martinsson var en ledande spelare och att LIF var ett dåligt bortalag. Kunniga, visst, men inte riktigt uppdaterat. Två goa gubbar som hade haft roligare om de suttit tillsammans på läktaren. Micke Martinsson fanns inte med i LIF och bortafacitet får LIF försvara själva.

Lite rätt hade ändå, kommentatorerna. LIF höll inte för det tryck Kärra skapade i inledningen av den andra halvleken. Hemmalaget satte sina anfall och LIF hamnade omgående på efterkälken, något som inte alls passade LIF.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.