LIF Lindesbergs Max Broman får idag möta sitt gamla lag Kärra HF.

LIF Lindesberg förlorade premiären

LINDESBERG. Trots bra premiärstämning och drygt 800 åskådare i Lindesberg Arena förlorade LIF Lindesberg den allsvenska premiären mot skräcklaget Rimbo HK. Matchen slutade 30-33 (16-16).

-Vi slarvade alldeles för mycket och det kostade oss kanske sju, åtta mål, säger nyförvärvet Max Broman direkt efter matchen.

LIF Lindesberg hade förstås en plan klar när svårspelade Rimbo gästade Lindesberg Arena i den allsvenska premiären. Rimbo har ett bra lag och spelar dessutom en handboll som inte kan placeras i något klassiskt fack. Men handboll handlar om att vinna golvyta och ge någon spelare det utrymme som krävs för att komma till avslut – och det behärskar Rimbo.

-Vi kör ingen kollektiv träning efter det att serien slutar på våren fram till andra veckan i augusti, sade Rimbos andretränare Michael Sahlberg innan matchen. Det skulle inte vår trupp orka med och handboll måste vara roligt.

Ändå får man ihop det så bra på bara en månad.

-Vi kör ju samma sak som vi alltid gjort och varför ändra på något som fungerar?

För LIF Lindesberg blev det den tredje raka förlusten mot Roslagslaget och även om LIF såg betydligt vassare ut framåt än tidigare och lite tuffare bakåt, räckte det inte. 33 insläppta mål på hemmaplan är inte godkänt och nyförvärvet Max Broman menar att laget måste rannsaka sig.

-Vi får inte slarva så mycket som vi gjorde idag, säger han med eftertryck. De fick skjuta därifrån de ville och Rimbo är ett sånt lag man i får ge en millimeter. De straffar oss alldeles för många gånger.

Broman fick inte speciellt många chanser framåt och sattes att vara spets i LIF Lindesbergs nya 5-1-försvar, en roll han utförde med glans. 5-1 är ett försvar som är tänkt att kunna styra varifrån skotten ska tas, men också ett försvar som ska förstöra djupet i motståndarens anfall. Men när tuffe Max tog sin spelare i mitten, klev inte mittförsvararen på rätt sida fram sitt steg – något som är ett måste om man inte vill bli genomspelad.

-Jag vet inte riktigt, säger Broman. Jag kanske tog bort min gubbe på fel sätt och jag drog ju dessutom på mig två onödiga utvisningar. Men vi måste bli bättre på det där.

Närmast för LIF Lindesberg väntar Aranäs borta på torsdag.

Mål LIF Lindesberg: Martin Boija 6, Herman Bosson 5, Albin Järlstam 5, Fatlum Ahmeti 4, Axel Magnusson 3, Jesper Nilsson 3, Karl Zetterlund 2, Max Broman 1, Ludvig Mattsson 1.

1 Comment

  1. Visst var det slarvigt och dåligt försvarsspel, men coachningen var heller ingen höjdare. Hur kan man låta lagets i särklass bäste skytt, Albin Järlstam,sitta på bänken sista 20. Dessutom var det för många ”sociala” byten. Låt de bästa spela när det ska avgöras!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.