LIF Lindesberg kvar i Allsvenskan

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg spelar i Allsvenskan även nästa säsong. Detta står klart sedan LIF besegrat RP Linköping på onsdagskvällen inför ovanligt många åskådare i Lindesberg Arena.

Matchen slutade 29-25 (15-15).

Det blev precis den nagelbitare som förväntades i Lindesberg Arena på onsdagskvällen. LIF Lindesberg gjorde en riktigt bra match och gjorde det man skulle, men man klarade sig inte upp ovanför kvalstrecket utan hjälp.

När LIF-RP var färdigspelad var det ett par minuters hemsk väntan innan nätet förkunnade att Önnered besegrat Amo, något som innebär att det blir Amo som hamnar i kval.

– Det känns oerhört bra. Oerhört bra, sade LIF-tränaren Richard ”Solis” Eriksson Nelson direkt efter matchen. Egentligen skulle det kunna vara det enda jag säger efter matchen.

Men Solis hade mer att säga.

– Det är många positiva saker, säger han. Dels att hela föreningen klarar av att vara kvar i Allsvenskan, det är många i föreningen som bidragit till det här. Ett riktigt viktigt och bra kapitel i boken om LIF Lindesberg.

– Det är inte riktigt klart vilka som ska jobba runt laget på försäsongen och nästa säsong, men en sak är säker och det är att vi ska jobba extremt hårt för att inte sätta oss i den här situationen igen. Jag tycker att vi måste lägga ett stort fokus på fysträningen under försäsongen för att vara bättre förberedda och starkare än någonsin.

– Men idag ska vi njuta av den här segern och att vi spelar allsvenskt nästa säsong också. Idag finns det bara hjältar. Titta på Kalle (Karl Zetterlund) som går in och dominerar och Elias som är kanonbra. En riktig lagmaskin. Oavsett vem som kom in gjorde de det jäkligt bra.

Ett stort GRATTIS säger 24i.


Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.