Erik Persson har skrivit på för ytterligare en säsong-

LIF Lindesberg närmar sig full trupp

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg ser ut att få behålla stora delar av den trupp som åkte ur Allsvenskan i våras och målet är såklart att ta sig tillbaka så snart som möjligt.

Senast in i truppen är viktige försvarsresen och mittsexan Erik Persson.

Visst saknas det några spelare för att LIF Lindesberg ska kunna avsluta arbetet med A-truppen inför kommande säsong, men på det stora hela är man i hamn.

Alla vet att storstjärnan och tidigare Tysklandsproffset Tobias Warvne kommer hem och att Joakim Bååk tar hand om tränarjobbet – två absolut avgörande poster när LIF ska försöka ta sig tillbaka till Allsvenskan redan kommande säsong. Att sedan Oskar Cosmo och Herman Bosson väljer att stanna i LIF höjer aktierna ytterligare.

Klart är sedan tidigare att stjärnan och vänstersexan Max Broman och högernian Fabian Lindholm försvinner till allsvenska Skånela och att LIF, just nu, endast har en målvakt kontrakterad. På högersexpositionen finns endast Emil Pettersson, men där finns också Filip Ottosson i kulisserna. På vänstersex får Thomas Einarsson och Jesper Gyllby försöka fylla luckan efter Broman. På nio meter har man kanske redan det man behöver, mycket beroende på hur man väljer att spela Tobias Warvne.

LIF Lindesberg kommer såklart att bli favorit i Norrettan kommande säsong och det gäller att tackla denna ovana situation rätt. Under flera år i Allsvenskan har LIF ogillat favoritskap och nu måste man hitta ett mindset som inte innebär något betungande i många bortamatcher i Stockholmsregionen.

Tränaren sade efter det att försvarsjätten Erik Persson blev klar något som måste bli ett av LIF Lindesbergs fokusområden i vinter.

– Erik delar ut stryk och det är något vi har varit för dåliga på sista åren och behöver snäppa upp. Bli mer obekväma att möta helt enkelt. 

Truppen så här långt:

Simon Ongeri MV

Emil Pettersson H6

Oskar Cosmo M6

Anton Flood 9M

Joel Karlström 9M

Tobias Warvne 9M 

Thomas Einarsson V6

Fredrik Karlsson 9M

Herman Bosson H9

Jesper Gyllby V6

Erik Persson M6/9M

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.