Algot Hane var framgångsrik och gjorde tre mål.

LIF Lindesberg överraskade alla

LINDESBERG (UPPDATERAT). Det blev en härlig fredagskväll i Lindesberg Arena när LIF Lindesberg presenterade en ny försvarsidé som överraskade alla – såväl gästande Kungälv som publiken. Alla trivdes utom bortalaget.

LIF Lindesberg var helt överlägset och matchen slutade 37-24 (17-11).

Det är inte varje dag 24i:s utsände ler som solen i Karlstad under bilfärden hem från en handbollsmatch, men efter det fredagsmys som LIF Lindesberg bjöd på ikväll är det nog många som vill ha mer. Ikväll gjorde LIF Lindesberg alla supporters och intresserade lika lyckliga som efter en lyckad herdestund.

LIF överraskade direkt på avkast. Kungälv började med bollen och LIF:s tvåor Herman Bosson och Max Broman tog flera steg ut och jagade Kungälvs höger- och vänsternia, samtidigt som alltid duktige Fatlum Ahmeti tog en position framför dessa – som spetsen på en diamant.

Man kan nog inte kalla LIF Lindesbergs försvarsspel för 3-2-1 heller, utan mer ett offensivt styrspel av modell Ivica Zubac. LIF har praktiserat ett liknande försvar i någon match under förra säsongen, men då vågade man inte låta tvåorna agera lika offensivt. Ett mycket modernt försvarsspel som inte är 6-0, inte är 5-1, inte är 3-2-1. Vi kallar det Zubac-försvar.

Det här försvarsarbetet ställer väldigt stora krav på de inblandade spelarna och ingen går ifrån planen med en torr tröja. Diamantspetsen gör ett enormt jobb och tvåorna likaså, men fördelen är att man väljer vart skotten ska komma från. Kungälv hade stora problem med Zubac-försvaret och målvakten för dagen, Robert Mjörnander, blev något av matchens individuelle hjälte.

Med ett bra försvarsspel blir också anfallsspelet bättre. En hel rad kontringsmål och ett spel som publiken älskade.

I och med den överlägsna segern är LIF Lindesberg åter ett mittenlag i tabellen, och faktiskt bara två poäng upp till fjärdeplatsen. LIF Lindesberg gjorde det man behövde för att inte publiken skulle tappa intresset. Nästa match spelas borta mot Amo, som ligger före i tabellen, men alla som har varit i Alstermo kan räcka upp en hand. Nu är det två nya poäng som gäller nästa lördag.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 9, Jesper Nilsson 7, Albin Järlstam 5, Max Broman 4, Filip Ottosson 3, Algot Hane 3, Herman Bosson 3, Axel Magnusson 2, Fabian Lindholm 1.

Hjälte för dagen – målvakten Robert Mjörnander.
LIF visade upp ett helt modernt försvarsspel.
Titta in blicken på mittnian Albin Järlstam.
Filip Ottosson gör inte många misstag på sin kant.
Motståndarna har respekt för Herman Bosson.
En tumme hållen för att skadan inte är allvarlig.
Fatlum Ahmeti fick agera playmaker mot slutet, men han är lika bra där som i mitten.
Fabian Lindholm visar upp både spänst och styrka.
Ivica Zubac har nu ett eget försvarssystem – Zubac-försvaret. Zubac och Jonas Blad klappar i otakt, men tungorna var i takt och båda var precis lika glada.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.