LIF Lindesberg utklassade IFK Tumba

LINDESBERG (UPPDATERAD). LIF Lindesberg gjorde en mycket gedigen match när man på söndagskvällen besegrade IFK Tumba med utklassningssiffrorna 37-20 (17-6).

– Jag visste knappt vad jag skulle säga till killarna efter matchen, säger tränaren Erik Axelsson. Vi gjorde helt enkelt en jävligt bra match.

Frågan var egentligen om LIF Lindesberg var riktigt bra eller IFK Tumba var dåligt den här kvällen.

– Förmodligen en kombination, säger Erik Axelsson. Men visst sjutton är det bra att göra 37 mål och släppa in 20.

LIF började urstarkt och med en inställning som börjar lukta en Erik Axelsson-effekt. Riktigt bra försvarsspel och ett tålmodigt, men effektivt, anfallsspel. Detta resulterade i att LIF marscherade iväg i protokollet från start.

– Jag var lite orolig inför den här matchen, men grabbarna motbevisade mig, säger Erik Axelsson och låter inte ledsen för det.

Du vågar spela en ung spelare som Christoffer Thor i stor utsträckning. Ett riktigt drag idag.

– Thor är en fantastiskt fin produkt. Han har jättefina förutsättningar att bli riktigt bra om han vill. En riktig Jonas Källman-typ.

För att återgå till en Erik-effekt, vad tycker du om spelarnas inställning ikväll?

– Inställningen var fantastisk idag. Jag kan dra alla lovord som finns, men jag sparar dom till träningen. Vi har väldigt bra energi bakåt och idag har vi också Sebastien Ehnevid som faktiskt gör några viktiga idioträddningar som man lätt glömmer bort när vi vinner så stort.

LIF spelade den sista kvarten med ett väldigt ungt manskap, men du har förtroende för de unga spelarna?

– Det var väl en LIF Blå-uppställning de sista 15-20 minuterna. Det behöver de unga spelarna. Det handlar om utbildning.

Målvakten Sebastien Ehnevid fick priset som matchens lirare och släppte bara in sju mål under den första halvleken.

– Jag har släppt in sju mål under en halvlek någon gång tidigare, men det händer ju inte så ofta, säger Sebastien. Men idag fungerade försvarsspelet väldigt bra och då är det lättare att vara målvakt. Dessutom hade jag väl en bra dag och fick tag på bollarna.

Du har ju spelat i Tumba. Vad säger du om det här dubbelmötet?

-Det kommer att bli en helt annan match på onsdag. Tumba hemma är något helt annat och det måste vi utgå från när vi åker upp på onsdag.

Posted by on 10 december, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.